avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate ionut1388

Activitate ionut1388

Multumesc de feedback. Din pacate, fiind vorba de o suma nu foarte mare, am ales sa platim in ciuda disconfortului care s-ar fi creat in cazul unui proces. Dar este de toata jena ca trebuie sa recurgem la astfel de situatii pentru a ne apara un drept. O tara care dezamageste pe zi ce trece tot mai mult.

Bibi2009 a scris:

Bună seara. Dacă nu e tarziu am avut aceeași problemă cu aceeași banca. Am deschis proces pe care l-am castigat , iar acum astept sa recuperez banii ( creditul l-am terminat de platit până la finalul procesului).

Cred ca toti cei care avem credit avem si o astfel de asigurare si cu siguranta nu ne-a intrebat nimeni la banca de afectiuni suferite in trecut. Cu toate astea, atata timp cat deceseul a survenit ani buni mai tarziu si vorbim de un deces subit, nu vad justificarea in decizia lor.
Asa ar fi normal. Dar nu inteleg totusi de ce mai facem asigurari de viata daca nu se respecta. Trebuie sa declar la banca ca am avut pneumonie acum 10 ani cand iau un credit asigurat? Multumesc inca o data de sfaturi!
Multumesc de sfaturi. O sa achitam atunci creditul, daca se poate recupera suma ulterior.
Multumesc, o sa incercam. Dar ar fi indicat sa achitam creditul sau sa asteptam solutionarea plangerii? Mai vin si hartii pe acasa..
In primul rand multumesc de raspuns. Asta era si gandul meu dar inainte de asta as fi vrut parerea unor persoane avizate pentru a sti care sunt sansele intr-un astfel de proces. Desi sunt foarte indignat de bataia de joc a celor de la BRD asigurari, ar fi foarte greu pentru vaduva sa intre in niste cheltuieli suplimentare in aceasta perioada si care sa nu duca spre un raspuns favorabil. Probabil pe asta se bazeaza si banca.

GermanAlex a scris:

Trebuie deschis proces cu societatea de asigurari si suspendata executia creditului daca incepe. Deci va cautati un avocat pe acest for sau in localitatea dumneavoastra si incepeti demersurile.

Buna seara. Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu urmatoarea problema. S-a facut un credit de nevoi personale care a venit automat cu o asigurare de deces. Intre timp, dupa ce creditul a fost achitat in proportie de peste 60%, s-a intamplat situatia nefericita si anume decesul titularului. Pe acest credit ca si coplatitor este sotia. Fiind vorba de o asigurare de viata, s-a inaintat solicitarea catre asigurator, in cazul de fata BRD, care nu doreste sa preia creditul conform politei de asigurare, pe motiv ca, inainte de a se incheia contractul de creditare si respectiv asigurarea, titularul (a. c. decedatul) a suferit de o afectiune care reiese din fisa medicala si care nu ar fi foat declarata la inchierea respective polite de asigurare, desi aceasta a venit odata cu creditul si nimeni nu intrebat de astfel de afectiuni daca au existat sau nu. Ba mai mult, afectiunile de care s-au legat au avut loc in 2012-2013 si decesul a survenit in urma unui infarct in noiembrie 2019, 6-7 ani mai tarziu.
Atasez si scrisoarea de refuz si sunt foarte indignat ca nu poti beneficia de o asigurare de viata in cazul in care chiar ai decedat. As vrea sa stiu care sunt sfaturile in cazul unei contestatii si care sunt sansele pentru a avea castig de cauza. Mai indignant este ca, inca se primesc scrisori acasa de intarziere pe numele decedatului cu amenintari de raportare la biroul de credit desi s-a instiintat banca de mai bine de o luna in legatura cu decesul.
Link scrisoare de refuz: [ link extern ]
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si intelegere!
Am continuat topicul in privat si vreau multumesc pe aceasta cale domnului Cornel Vasile pentru suportul acordat!
Multumesc din nou pentru raspuns. Personal nu cred ca cineva isi doreste sa se ajunga acolo si fara o intentie ferma din partea lor in directia asta nici eu nu o sa fac nimic. Doar ca nu vreau sa am surprize sau cel putin sa fiu pregatit in caz ca apar. Ei practic se limiteaza strict la acel act aditional cand fac solicitarile astea fara a avea altceva.
Salutare din nou. Revin asupra problemei de mai sus. Intre timp a intervenit cererea de demisie. Compania solicita o suma enorma de bani justificand cerera ca si costuri ocazionate cu transportul si cazerea in tara respectiva. Practic exista constrangere din partea lor amenintand cu judecata in cazul in care nu se achita suma pe cale amiabila. Pot face astfel de solicitari in baza unui act aditional la CM fara contract de formare profesionala si fara orice dobandire de catre mine a unei calificari/instruiri, fara diploma sau dovada de asa ceva? Si cum ma pot eu indrepta legal asupra lor in cazul in care vorbim de un abuz si de constrangere din partea lor ca si angajatori? Multumesc.