avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare deces credit nevoi personale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare deces credit nevoi personale

Buna seara. Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu urmatoarea problema. S-a facut un credit de nevoi personale care a venit automat cu o asigurare de deces. Intre timp, dupa ce creditul a fost achitat in proportie de peste 60%, s-a intamplat situatia nefericita si anume decesul titularului. Pe acest credit ca si coplatitor este sotia. Fiind vorba de o asigurare de viata, s-a inaintat solicitarea catre asigurator, in cazul de fata BRD, care nu doreste sa preia creditul conform politei de asigurare, pe motiv ca, inainte de a se incheia contractul de creditare si respectiv asigurarea, titularul (a. c. decedatul) a suferit de o afectiune care reiese din fisa medicala si care nu ar fi foat declarata la inchierea respective polite de asigurare, desi aceasta a venit odata cu creditul si nimeni nu intrebat de astfel de afectiuni daca au existat sau nu. Ba mai mult, afectiunile de care s-au legat au avut loc in 2012-2013 si decesul a survenit in urma unui infarct in noiembrie 2019, 6-7 ani mai tarziu.
Atasez si scrisoarea de refuz si sunt foarte indignat ca nu poti beneficia de o asigurare de viata in cazul in care chiar ai decedat. As vrea sa stiu care sunt sfaturile in cazul unei contestatii si care sunt sansele pentru a avea castig de cauza. Mai indignant este ca, inca se primesc scrisori acasa de intarziere pe numele decedatului cu amenintari de raportare la biroul de credit desi s-a instiintat banca de mai bine de o luna in legatura cu decesul.
Link scrisoare de refuz: [ link extern ]
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si intelegere!
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
ionut1388, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut1388 , utilizator 20:28, 27 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie deschis proces cu societatea de asigurari si suspendata executia creditului daca incepe. Deci va cautati un avocat pe acest for sau in localitatea dumneavoastra si incepeti demersurile.
In primul rand multumesc de raspuns. Asta era si gandul meu dar inainte de asta as fi vrut parerea unor persoane avizate pentru a sti care sunt sansele intr-un astfel de proces. Desi sunt foarte indignat de bataia de joc a celor de la BRD asigurari, ar fi foarte greu pentru vaduva sa intre in niste cheltuieli suplimentare in aceasta perioada si care sa nu duca spre un raspuns favorabil. Probabil pe asta se bazeaza si banca.

GermanAlex a scris:

Trebuie deschis proces cu societatea de asigurari si suspendata executia creditului daca incepe. Deci va cautati un avocat pe acest for sau in localitatea dumneavoastra si incepeti demersurile.

Buna ziua,
Puteti incepe cu o plangere la ASF si ANPC ( Nu stiu cat va poate ajuta ANPC-ul dar nu pierdeti nimic daca incercati).
Multumesc, o sa incercam. Dar ar fi indicat sa achitam creditul sau sa asteptam solutionarea plangerii? Mai vin si hartii pe acasa..
Achitarea creditului va asigura ca nu veti fi executati si nu veti acea respectivele probleme in plus. As discuta inainte totusi cu un avocat sau chiar mai multi. Nu costa o avere sfaturile unui avocat.

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un raspuns urgent va rog!!! decedat cu credite, polita asigurare de viata respinsa de banca alexaalexandra alexaalexandra Fratele meu in varsta de 41 de ani a decedat in data de 27 ianuarie 2013,avea rate la 3 banci BRD,BCR si CEC,avea asigurare de viata la toate 3 bancile.in data ... (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)