avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutati-ma cu un raspuns urgent va rog!!! Decedat cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutati-ma cu un raspuns urgent va rog!!! Decedat cu credite, polita asigurare de viata respinsa de banca

Fratele meu in varsta de 41 de ani a decedat in data de 27 ianuarie 2013,avea rate la 3 banci BRD,BCR si CEC,avea asigurare de viata la toate 3 bancile.in data de 11.02.2013 am depus la asigurari ptr.toate 3 si mi s-a spus ca in termen de 30 zile voi avea raspunsul.cei de la CEC m-au anuntat in acest termen de 30 de zile ca s-a aprobat dosarul de daune dar cei de la bcr astazi m-au sunat dupa insistentele mele sa-mi spuna ca s-a respins dosarul,iar cei de la brd inca nu m-au anuntat nimic...specific aici ca fratele meu lucra la politia de frontiera,in momentul decesului a fost ridicat de acasa ptr.ca era moarte suspecta si i s-a facut autopsia,acolo s-a descoperit cauza decesului:1)hemoragie interna
2)varice esofagiene
3)ciroza...nu era luat in evidenta cu aceste boli cu toate ca anual facea analize in fisa lui medicala nu figurau aceste boli.el nu avea familie si nu a fost casatorit iar acum cei de la firma de recuperare ma ameninta pe mine cu executarea silita.ce pot face impotriva celor de la bcr asigurari avind in vedere ca cei de la cec au aprobat dosarul de daune nu mi se pare corect ca restul sa nu aprobe bcr si brd.apartamentul in care locuiesc eu acum era jumate al mamei mele si jumate al fratelui(eu renuntasem la partea mea acum 6 ani jumate dupa moartea tatalui),in luna august a murit si mama iar acum bancile ma vor stresa pe mine singura mostenitoare...Va rog mult ajutati-ma cu un sfat.Multumesc anticipat.
Daca o societate de asigurari a aceeptat ca si cauza valabila a mortii, inseamna ca toate trebuie sa o faca. Daca nu o fac, ii dati in judecata. Bancile nu va pot lua mai mult decat ce mosteniti efectiv de la frate, adica 3/8 din apartament, restul este mostenit de la mama si nu se pot atinge.
Asa ma gindeam si eu ca din moment ce o banca si-a dat aprobarea ptr.dosarul de daune restul de ce n-ar face-o ptr.ca aceleasi documente le-am depus la toate 3.
Nu banca ci societatea de asigurari a respins dosarul. Cu ei trebuie sa va judecati. banca ar fi fericita sa primeasca repede banii, de la asigurari. Firmele de asigurare sunt cele mai mari tepe din societate. iau baniii si fac tot ce pot ca sa nu plateasca nimic. Se bazeaza pe faptul ca multi oameni nu se pricep, sau nu au bani sa se judeca cu ei. Incepeti cu o plangere la ANPC si in paralel actiune in obligatie de a face cotra asiguratorilor, pentru plata politei de asigurare.
Multumesc frumos ptr.raspuns.sper sa fie totul ok pina la sfarsit :(
Plingerea la ANPC cum se face?

Alte discuții în legătură

Bcr asigurari Soffia Soffia Buna ziua, Sotul meu a contractat un credit acum 7 ani si a fost obligat la incheierea unei polite de asigurari de viata la BCR Asigurari. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Societati asigurari cristi111us cristi111us Buna ziua. Rog comunicarea numelui societatii de asigurare care intocmea in anii 2005-2006 asigurarile pt creditele de nevoi personale (alias \\"cu ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)