avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Societati asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Societati asigurari

Buna ziua.
Rog comunicarea numelui societatii de asigurare care intocmea in anii 2005-2006 asigurarile pt creditele de nevoi personale (alias "cu buletinul") pentru BRD - Groupe Societe Generale.
Sunt asaltat de telefoanele unei firme de recuperari gen K**k ... pentru un credit PRESCRIS .
Partea cea mai dubioasa este ca respectiva firma de recuperari nu are - din punctul meu de vedere - nici un drept in a pretinde vreo suma de bani, singura in aceasta masura fiind firma de asigurari care a intocmit polita pt respectivul credit.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:40, 13 Iulie 2013
Nicio firma de asigurari nu poate pretinde prime neincasate, intrucat polita se suspenda incepand de la data scadentei iar apoi se reziliaza din oficiu daca se depaseste si perioada de gratie prevazuta in conditii.Nu acelasi lucru il constituie neplata ratelor de credit, datorie care in mod frecvent este transferata unor firme de recuperare.Ar mai fi posibilitatea ca aceste rate sa fi fost platite in numele debitorului, de catre creditor si inglobate astfel in ratele datorate.Ramane sqa studiati documentele care le-ati semnat la data luarii creditului.
Imi cer mii de scuze, cred ca eu nu m-am exprimat corect. Ma refeream la politele de risc pentru neplata creditului pe care le intocmeau societatile de asigurari (agreate) pentru banci in baza unor contracte interne (BCR Asigurari pt BCR, Allianz pt Unicredit, si daca bine retin Asiban pt BRD). In cazul neplatii a 2 rate consecutive se considera dauna partiala si se virau bancii 2 rate + dobanzile la zi, la neplata a 3 rate consecutive se considera dauna totala, se declara restant creditul si se achita bancii intreg creditul ramas de plata, urmand ca societatea de asigurari sa-si recupereze sumele achitate de la clientul rau-platnic in regres.
Cam asa mergeau lucrurile in urma cu cativa ani cand am colaborat cu o firma de asigurari.
Si totusi, ramane intrebarea: Asiban-ul era societatea de asigurari agreata in 2006 de catre BRD ?
Firma de recuperari trebuie sa va informeze toate datele referitoare la creanta reclamata. Contractele cu asiguratorii puteti sa le aflati doar de la banca in cauza.
Colaborarea de care vorbiti, trebuie sa aiba si un contract, cunoscut de smnatari.
Nu inteleg formularea de credit prescris si nici in ce calitate va situati fata de banca/asigurator/credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un raspuns urgent va rog!!! decedat cu credite, polita asigurare de viata respinsa de banca alexaalexandra alexaalexandra Fratele meu in varsta de 41 de ani a decedat in data de 27 ianuarie 2013,avea rate la 3 banci BRD,BCR si CEC,avea asigurare de viata la toate 3 bancile.in data ... (vezi toată discuția)
O mare dilema!! datorii... mostenite aur ionut aur ionut buna ziua.am si eu o problema care ma framanta de ceva timp.tatal meu a murit de acum 2 luni jumate respectiv 19.08.2010.cauza decesului fiind inecul.sau facut ... (vezi toată discuția)