avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate Miki123

Activitate Miki123

Buna seara am și eu o mica întrebare .....socrul ne-a făcut un contract de întreținere cu uzufruct viager.intrebarea este dacă obligațiunile din contract se pot transfera către băiatul nostru asupra bunicului.
Bună ziua.. Am și eu o întrebare la dvs. Socrul meu ne_a făcut mie și soțului un contract de intretinere cu uzul viagera dar el mai are încă un băiat. Cum poate fi atacat actul ținând cont ca în el stipulează următorul lucru :subsemnatul părți declaram ca la semnarea actului ne_a fost aduse la cunoștință prevederile articolului 1091,aliniat 4 referitor la înstrăinarea în schimbul întrețineri pe viata(pana la dovada contrara înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent este prezumat a fi donație dacă înstrăinarea sa făcut în schimbul întrețineri pe viata. Prezumția operează numai în favoarea descendenților dacă aceștia nu au consimțit la înstrăinare. Și ca se va înscrie dreptul de nuda proprietate în favoarea debitorilor întrețineri. Ce șanse sunt să fie atacat ținând cont ca noi locuim cu socrul în casa noi plătim utilitățile asiguram hrana zilnica iar celalalt copil nu sta cu el ci cu soția acestuia în proprietatea ei....momentan acesta plecat și din tara de 1 an. Va mulțumesc mult.
Ma scuzati am si eu o nelamurire .. Sotul meu lucreaza in germania iar acum 2 zile am depus actele la agentia de plati si inspectie sociala pt alocatii.Acolo mi-au cerut copii de pe buletine dupa certificate copii adeverinta de munca iar de la sot prima si ultima pagina a contractului si dovada de sedere . Am inteles ca imi vor da o adeverinta pe care sa o trimit sotului iar acolo sa completeze el formularele 401 si 411 desi doamna de la ghiseu ma intrebat daca am formularele trimise de sot . Care sunt demersurile legale si ce nu este in regula? Nu as vrea sa fiu plimbata pe drumuri si daca se poate as vrea sa stiu exact ce demersuri sunt . Va multumesc
Ma scuzati am si eu o nelamurire la dvs ... sotul meu licreaza in germania si am depus actele pt alocatia europeana la directia plati si inspectie sociala ,acolo mi-au cerut copii dupa buletine dupa certificatele copiilor adeverinta de salariu de la munca iar de la sot prima si ultima pagina a contractului si dovada de sedere . Mi sa spus ca in termen de 30 de zile imi vor da o adeverinta pe care sa o trimit sotului , deoarece sotul nu mia trimis formularele 401 si 411 in tara si sa le completeze el acolo? E corect? Se poate si asa? Care sunt demersurile normale?