Gheorghe Florin a scris:
scipy0 a scris:
si atunci ducandu-ma in instanta pot sa fac cerere de eliberare a unui certificat de grefa si sa pot sa-mi ridic permisul pana la finalizarea dosarului angajandu-ma ca-l voi restitui in caz ca primesc aceiasi pedeapsa?
OUG 195/2002 Articolul 118 alin (2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Nu veti putea conduce pe durata judecarii cererii dvs.
NU puteti cere inapoierea permsului pe baza certificatului de grefa intrucat dvs. nu contestati un PV de contraventie ca sa puteti beneficia de prevederile OUG 195/2002 Articolul 118 alin (2).
Pana se pune pe rol cererea dvs si se judeca, va trece cu siguranta mai mult decat perioada de suspendare a carnetului.
scipy0 a scris:
Am inteles ca este obligatorie totusi sustinerea examenului 13/15 deoarece am produs un accident. Este adevarat?
NU este obligatorie sustinerea examenului 13/15 dar daca nu va prezentati se va prelungi durata de suspendare cu inca 30 zile adica 90+60=120 zile
Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
Da multumesc mult pentru lamuriri, se pare ca din pacate nu am nici o sansa sa reduc pedeapsa asta, am sa ma duc desigur sa sustin testul in perioada urmatoare.