avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident nedeclarat. Ce se poate întâmpla dacă nu-i ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident nedeclarat. Ce se poate întâmpla dacă nu-i plătesc celuilalt șofer suma la care ne-am înțeles?

Buna ziua. In data de 28.10.2017 in jurul orei 16 a avut loc un mic accident cateva zgarieturi la ambele masini si atat. Eu am fost de vina si m-am inteles cu soferul celuilalt autovehicul la o suma de bani. Tin sa mentionez ca nu am facut amiabila si nici nu am mers la politie niciunul sa declaram. Intrebarea mea este daca sunt obligat sa platesc acea suma de bani ? Soferul celuilalt autovehicul are doar poza cu buletinul meu, asta nu demonstreaza accidentul nu ? Sper ca am fost destul de clar. Astept un raspuns. Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Mikkym , utilizator 22:53, 15 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Regulamentului Rutier si a Legii, orice incident in trafic este obligatoriu sa fie declarat la politie in 24 de ore de la producere.
Daca celalalt sofer a declarat accidentul, are toate sansele sa obtina o hotarare judecatoreasca impotriva dvs. de obligare la plata daunelor.
Si daca nu declara accidentul nici el accidentul in 24 de ore ?
acest răspuns util
Si daca declara?
Daca declara am inteles ce se va intampla. Eu doar intreb de curiozitate daca nu declara in acel termen de 24 de ore ?
acest răspuns util
utilizator11112 a scris:

Buna ziua. In data de 28.10.2017 in jurul orei 16 a avut loc un mic accident cateva zgarieturi la ambele masini si atat. Eu am fost de vina si m-am inteles cu soferul celuilalt autovehicul la o suma de bani. Tin sa mentionez ca nu am facut amiabila si nici nu am mers la politie niciunul sa declaram. Intrebarea mea este daca sunt obligat sa platesc acea suma de bani ? Soferul celuilalt autovehicul are doar poza cu buletinul meu, asta nu demonstreaza accidentul nu ? Sper ca am fost destul de clar. Astept un raspuns. Multumesc !

Inteleg ca d-voastra vreti sa il pacaliti pe celalalt sofer. Desi sunteti vinovat, desi ati promis o suma de bani, incercati sa nu o platiti si sa aflati daca aveti sanse sa scapati...incercati sa va mutati de cealalta parte a "baricadei". V-ar placea sa fiti pacalit si sa ramaneti cu masina lovita din vina altuia?!

Alte discuții în legătură

Accident sanfren2007 sanfren2007 vineri seara la 23.30 am avut un accident nu din vina mea..eu mergeam pe bulevardul brancoveanu spre sudului si un tico care era parcat a plecat de pe loc ... (vezi toată discuția)
Declarare accident dupa 24 ore Nevermind Nevermind Buna ziua, Va rog, un sfat : Am calitatea de pagubit intr-un accident din care au rezultat doar avarii si pentru care s-a incheiat constatare ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)