avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident nedeclarat. Ce se poate întâmpla dacă nu-i ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident nedeclarat. Ce se poate întâmpla dacă nu-i plătesc celuilalt șofer suma la care ne-am înțeles?

Buna ziua. In data de 28.10.2017 in jurul orei 16 a avut loc un mic accident cateva zgarieturi la ambele masini si atat. Eu am fost de vina si m-am inteles cu soferul celuilalt autovehicul la o suma de bani. Tin sa mentionez ca nu am facut amiabila si nici nu am mers la politie niciunul sa declaram. Intrebarea mea este daca sunt obligat sa platesc acea suma de bani ? Soferul celuilalt autovehicul are doar poza cu buletinul meu, asta nu demonstreaza accidentul nu ? Sper ca am fost destul de clar. Astept un raspuns. Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Mikkym , utilizator 22:53, 15 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal nu sunteti obligat sa ii dati banii.
Moral da
Legal, celalat sofer poate sa mearga la politie sa declare accidentul.
Daca o face in 24 ore, ramaneti fara permis+ amenda.
Daca o face mai tarziu de 24 ore, luati amandoi amenda.
pop_m a scris:

Legal nu sunteti obligat sa ii dati banii.
Moral da
Legal, celalat sofer poate sa mearga la politie sa declare accidentul.
Daca o face in 24 ore, ramaneti fara permis+ amenda.
Daca o face mai tarziu de 24 ore, luati amandoi amenda.

vorbind cu un politist care lucreaza la accidente la vitan mi a zis in felul urmator: soferul vinovat are termen 24h sa declare accidentul pe cand celalalt are termen 30 de zile sa declare . daca mergeti la politie sa declarati accidentul soferul vinovat va primii si amenda si puncte .dar asta se poate evita daca va intelegeti amiabil. acum la amiabil am inteles ca ar fi 2 solutii: 1) in care completati fisa de intelegere amiabila cu toate detaliile mai ales ale firmei de asigurare si ii dai asigurarea sa isi repare masina. 2) completati fisa de intelegere amiabila fara a da asigurarea sau datele asigurarii si mergeti la un service unde soferul vinovat va plati din buzunar factura reparatiei iar celalat la mentiona la observatii ca nu are alte pretentii. faptu ca tu i ai dat o suma de bani poate sa nu recunoasca nimic si sa se duca uterior la politie ca tot are 30 zile iar tu (ca nu ai nici o chitanta nimic ca i ai dat ceva) esti bun de plata si amenda mai mare ca nu ai declarat accidentu si ai parasit locu accidetului. sa repari o zgarietura e mai ieftin decat o asigurare pe un an... apoi unii insista pt o zgarietura sa ii dai asigurarea ca poate asa mai repara si altceva la masina ca au ei pe cineva intr un service anume dar asa pe tine te va costa mai mult urmatoarea asigurare tocmai daia e recomandat sa ai poza cu zgarietura aluia ca poate sa intre intentionat intr un stalp si te pune dupaia sa ii inlocuiesti piesa in loc sa repari zgarietura
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
radumireldan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

radumireldan a scris:
vorbind cu un politist care lucreaza la accidente la vitan mi a zis in felul urmator: soferul vinovat are termen 24h sa declare accidentul pe cand celalalt are termen 30 de zile sa declare .......

Eu stiu ca termenul legal de declarare a unui accident usor e de 24 ore, si e acelasi pentru toti cei implicati.
Constatarea culpei nu o fac soferii (dpdv legal) deci pana nu ajungi la politie sau asigurator, nu ai de unde sa stii cine e vinovat.
Daca cineva are o referinta legala levata de eventualitatea existentei unui termen de 30 zile pentru declarare, poate sa o impartaseasca cu noi?

Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
pop_m, utilizator
Bună,nimic altceva de cât un dosar penal pentru infracțiunea de înșelăciune și abuz de incredere. Restul vei vedea ce plătești,adică în loc de suma modică,s-ar putea sa-i dai o sumă modică de câteva mii de euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident sanfren2007 sanfren2007 vineri seara la 23.30 am avut un accident nu din vina mea..eu mergeam pe bulevardul brancoveanu spre sudului si un tico care era parcat a plecat de pe loc ... (vezi toată discuția)
Declarare accident dupa 24 ore Nevermind Nevermind Buna ziua, Va rog, un sfat : Am calitatea de pagubit intr-un accident din care au rezultat doar avarii si pentru care s-a incheiat constatare ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)