avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident nedeclarat. Ce se poate întâmpla dacă nu-i ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident nedeclarat. Ce se poate întâmpla dacă nu-i plătesc celuilalt șofer suma la care ne-am înțeles?

Buna ziua. In data de 28.10.2017 in jurul orei 16 a avut loc un mic accident cateva zgarieturi la ambele masini si atat. Eu am fost de vina si m-am inteles cu soferul celuilalt autovehicul la o suma de bani. Tin sa mentionez ca nu am facut amiabila si nici nu am mers la politie niciunul sa declaram. Intrebarea mea este daca sunt obligat sa platesc acea suma de bani ? Soferul celuilalt autovehicul are doar poza cu buletinul meu, asta nu demonstreaza accidentul nu ? Sper ca am fost destul de clar. Astept un raspuns. Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Mikkym , utilizator 22:53, 15 Noiembrie 2017
O sa ii platesc normal. Am intrebat daca sunt OBLIGAT sa ii platesc. Poate nu m-am exprimat corect. Imi cer scuze. Si eram doar curios ce se intampla daca accidentul ramane nedeclarat atata tot. Adica, care ar fii consecintele.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
utilizator11112, utilizator
Da esti obligat sa-i platesti. Te obliga legea de a fi OM. Daca ai gresit plateste, oricum si eu am patit ceva similar, dar am rezolvat-o pe loc ca sa nu ramana omul fara permis, dar nici eu nu am lasat-o pe a doua zi din cauza ca exista oameni cum esti tu si nu pot avea incredere in nimeni.
Daca nu ii dati banii, merge si declara accidentul si ramaneti fara permis.
Daca nu aveti banii, stabiliti sa incheiati amiabila.
utilizator11112 a scris:

Am intrebat daca sunt OBLIGAT sa ii platesc.

Sunteti obligat sa platiti intrucat dvs ati provocat daune respectivului. Daca nu o faceti se poate adresa instantei pentru daune interese.
IN caz ca nu aveti banii conveniti cu respectivul puteti sa intocmiti intelegerea amiabila. Asiguratorul dvs , in baza va plati toate daunele provocate.
Daca nu faceti asta respectivul poate declara accidentul iar dvs ramaneti fara carnet.
Poate ca nu m-am facut inteles. Astazi m-am intalnit cu persoana respectiva si am rezolvat. I-am dat banii si toate au fost ok. Nu intentionam sa nu ii dau banii, eram eu curios daca este obligatoriu prin lege atata tot. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. O seara placuta :)

Alte discuții în legătură

Accident sanfren2007 sanfren2007 vineri seara la 23.30 am avut un accident nu din vina mea..eu mergeam pe bulevardul brancoveanu spre sudului si un tico care era parcat a plecat de pe loc ... (vezi toată discuția)
Declarare accident dupa 24 ore Nevermind Nevermind Buna ziua, Va rog, un sfat : Am calitatea de pagubit intr-un accident din care au rezultat doar avarii si pentru care s-a incheiat constatare ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)