avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Activitate Alex.Larisa

Activitate Alex.Larisa

Răspuns la discuția Indemnizatie
Bună. Din câte știu eu și indemnizația din CCC1 ți se ia drept venituri. Conform spuselor tale naști la începutul lunii iunie 2018, prin urmare tu ar fii trebuit sa fii realizat venituri în perioada iulie 2016-iunie 2018 minim 12 luni. Dacă ai fost în CCC1 pana în martie 2017, bănuiesc ca ultima luna de indemnizație a fost în februarie 2017, prin urmare tu din iulie 2016 și pana în februarie 2017 ai 8 luni eligibile din cele 12 luni necesare. Sfatul meu este sa încerci sa te angajezi undeva ca sa poți sa mai strângi cele 4 luni necesare dacă vrei sa mai iei indemnizație și la bebe doi.
Vă mulțumesc frumos
Mulțumesc frumos. O ultima întrebare dacă se mai poate. Dacă locuiesc în sectorul 2 București pot sa iau adeverinta de la AJPIS București după strada Ion Campineanu sau se ridica din alta parte?
Data de naștere este pe 19 noiembrie 2017
Bună seara. Am și eu o nelămurire. Băiețelul meu a împlinit vârsta de doi ani în martie, iar pana în februarie am beneficiat de indemnizație de creștere a copilului ca urmare a studiilor universitare. Menționez ca după ce a împlinit el doi ani, nu m-am angajat datorita faptului ca nu aveam cu cine să-l las. În prezent sunt însărcinată în 35 de săptămâni, urmând sa nasc în trei săptămâni. As dori sa știu și eu dacă pot beneficia de indemnizație de creștere a copilului pentru bebe doi, ținând cont ca am beneficiat în perioada martie 2015-februarie 2017 de indemnizație pentru primul copil. De asemenea, dacă pot sa iau indemnizație, as dori sa știu ce acte îmi trebuie pentru dosar.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
O seara frumoasa