avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna seara !
Intrebarea mea este urmatoarea pana pe data de 1 martie 2017 am beneficiat de indemnizatie crestere copil apoi lunile urmatoare nu am lucrat nici somaj nu am luat. In septembrie 2017 m-am inscris la postliceala sanitara, afland apoi in octombrie ca sunt insarcinata. Pot beneficia de CCC in aceste conditii !? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 5 Noiembrie 2017
Care este data prezumata a nașterii?

Detaliați exact ce statut ați avut în ultimii 2 ani anteriori acesteia ( de exemplu, angajata în perioada, eleva în perioada etc. )
Data nasterii ar fi inceputul lui iunie ! Dupa cum am spus am fost in concediu de crestere copil pana pe data de 1 martie 2017 cand acesta s-a incheiat. Lunile urmatoare pana in septembrie nu am lucrat, mi-am dat demisia de la locul de munca deoarece nu mai puteam face fara cererii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Irinaely6, utilizator
Bună. Din câte știu eu și indemnizația din CCC1 ți se ia drept venituri. Conform spuselor tale naști la începutul lunii iunie 2018, prin urmare tu ar fii trebuit sa fii realizat venituri în perioada iulie 2016-iunie 2018 minim 12 luni. Dacă ai fost în CCC1 pana în martie 2017, bănuiesc ca ultima luna de indemnizație a fost în februarie 2017, prin urmare tu din iulie 2016 și pana în februarie 2017 ai 8 luni eligibile din cele 12 luni necesare. Sfatul meu este sa încerci sa te angajezi undeva ca sa poți sa mai strângi cele 4 luni necesare dacă vrei sa mai iei indemnizație și la bebe doi.
Multumesc pentru raspuns ! Sincer in oraselul nostru nu stiu daca am sanse sa ma mai angajez, tinand cont de faptul ca sunt si insarcinata, dar nu stiu intreb aceste 4 luni nu pot sa le platesc eu ???
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pfa MLCristina MLCristina Buna ziua! Sunt pfa din 7 martie 2017, cu 6 luni inainte adica din septembrie nu am mai avut contract nicaieri. Acum, sunt insarcinata si termenul e pe 1 ... (vezi toată discuția)
Daca am o luna intrerupere in munca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? valieu valieu o sa nasc undeva prin septembrie 2012 dar cele 12 luni anterioare sunt cam problematice.pe luna octombrie 2011 am apucat sa muncesc 3 zile si am inteles ca se ... (vezi toată discuția)