o sa nasc undeva prin septembrie 2012 dar cele 12 luni anterioare sunt cam problematice.pe luna octombrie 2011 am apucat sa muncesc 3 zile si am inteles ca se calculeaza ca luna intreaga dar in noiembrie nu am nici o zi lucrata .este vreo prtoblema sau se accepta o intrerupere in munca?
Buna seara am și eu o întrebare am lucrat la o firmă din iulie 2015pana in noiembrie 2017 in noiembrie 2017 mi.am dat demisia m.am angajat în noiembrie 2017 la alta am stat până pe 15 decembrie 2017 in 12 ianuarie 2018 m.am angajat din nou la firma respectiva acum sunt însărcinată se poate sa beneficiez de concediu de maternitate?? Mulțumesc
De concediu de maternitate - pre si postnatal - , puteti beneficia, in conditiile mentionate de dvs.
Plata contributiilor asigurarilor socilale pentru pensie, sanatate si somaj nu va ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.