avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate Chestiuta

Activitate Chestiuta

Mulțumesc pentru raspunsuri, dar cred ca nu am explicat corect. Sau poate pentru ca instanță nu a urmat pașii legali în acest caz.
Anularea costentație la executare s-a făcut la primul termen de judecata ,în fond. Anterior instanță nu a intreprins nici un alt demers de regularizare a cererii. Astfel nu cred ca pot depune cerere de reexaminare ci doar apel, conform hotărârii date. Totuși, am șanse în apel sa anulez aceasta hotărâre? Mulțumesc.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg de ce reexaminare. Instanta nu a stabilit nici la primul termen valoarea taxei de timbru. Iar reexaminarea se depunea in 3 zile. si am depasit termenul. Deci nu pot depune nici apel? Multumesc.
Buna ziua.
Am depus o contestatie la executare fara a plati taxa de timbru, stiind ca instanta imi va trimite o comunicare cu valoarea acesteia. Am primito citatie prin care se stabilea primul termen in data de 20 iunie si mi se cerea sa indeplinesc obligatiile din anexa. Anexa prevedea sa specific care este valoarea obiectului cauzei si sa achit taxa de timbru conf. oug 80/2003. Doar atat fara sa ni se spuna valoarea taxeisau posibilitatea de a solicita ajutor public judiciar. Cu toate acestea am platit in data de 15 iunie taxa de timbru si am depus plicul laposta cu taxa in original. Contestatia la executare se judeca la o instanta din alta localitate de aceea am optat pentru trimiterea prin posta. In data de 18 iunie am transmis si prin e-mail 2 poze cu taxa de timbru, dovada depunerii taxei la posta si note scrise in care am sus insatntei ca desi nu a stabilit cuntumul am achitat taxa si am trimis-o prin posta. E-mailul a fost primit de instanta si listat in data de 19 iunie ora 9. Cu toate acestea , in data de 20 iunie instanta a anulat cererea pentru netimbrare . Tot in data de 20 ora 13 a fost primit si plicul cu taxa de timbru in original.
In acet caz , pot depune apel si solicita anularea hotararii?Multumesc
Răspuns la discuția executare silita pornita in 2012
Mulțumesc pentru raspuns. Totuși nu înțeleg cum adică nu era nevoie de încuviințarea instanței. Orice executare silita demarează doar după obținerea de încuviințare a executării silite de la instanța de judecată, nu? Executorul nu poate demara o executare silita fara acea hotărâre a instanței.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Știți dvs câteva , chestiute"despre drept dar sunt generalități.Fiind credit bancar era titlu executoriu nu era nevoie de încuviințarea instantei.Cat despre perimare,prescripție acestea se analizează cu actele în fata. Depinde de actele de executare cum au fost făcute au mai fost trimise notificări,somații etc.

Buna ziua,
Matusa mea a avut 2 credite in franci elvetieni la pireus bank. In 2012 s-a inceput executarea silita prin executor - fara incuviintarea instantei- prin poprirea pensiei. Executarea s-a incheiat dupa un an. Acum, in ianuarie 2023 , la aproape 10 ani, i-a venit din nou executare silita in cadrul aceluiasi dosar, pentru o suma echivalenta cu 1800 lei, care nu stim ce reprezinta. In 21 ianuarie a primit in plic de la executor doar instiintarea de poprire si adresa de poprire catre casa de pensii, fara a fi atasate alte acte asa cum scrie in instiintare. Nu a spus de aceasta noua executare, am aflat de ea in week-end. Avand in vedere ca au trecut mai mult de 15 zile de la data primiri plicului de la executor, mai poate depune contestatie? Totusi vorbim de lipsa hotarare instanta pentru executare silita, perimare si prescriere - acestea se mai pot invoca acum? Multumesc.
Discuție impreviziune
Doresc sa depun o notificare, prin notar , catre banca prin care sa solicit constatarea impreviziunii si micsorarea ratelor. As dori sa stiu daca pe parcursul negocierilor cu banca , se suspenda plata ratelor de credit. Multumesc.
Am o executare silita inceputa in 21.03.2017. in data de 06.11.2019, creditorul a renuntat la executarea silita. In acest caz , actele de executare efectuate au intrerupt termenul de prescriptie ? Sau termenul de prescriptie a inceput sa curga de la data intocmirii procesului verbal de incetare executare kla cererea creditorului? Multumesc
Bună ziua.
Am avut un contract de credit care a fost executat silit în martie 2019. Am depus contestatie la executare dar a fost respinsa și în apel în iunie 2020 motiv ca nu am cerut expertiza contabila. . În cadrul contestației labexecutare nu am solicitat constatarea nulității clauzelor abuzive. As dori sa știu dacă acum pot depune acțiune în constatare nulitate clauze abuzive. Exista vre-un termen de prescripție in acest caz? Mulțumesc.
Răspuns la discuția mai pot depune apel?
multumesc,
Dar pe mine ma intereseaza daca dupa mai bine de 1 am pot depune apel.
Buna ziua.
Am depus o contestatie la executare , instanta insa a respins-o pe motiv de tardivitate. Am solicitat comunicarea prin e-mail, deoarece stiam ca nu voi fi la domiciliu o perioada datorita problemelor de sanatate. Avand acces la dosarul electronic am tot verificat sa vad daca s-a emis hotararea pentru a putea depune apel. Am descoperit de curand ca hotararea exista la dosarul electronic insa eu nu am primit-o nici prin posta si nici electronic. La dosarul fizic exista insa niste procese verbale de comunicare hotarare. Problema este ca eu am aflat de aceste procese verbale la mai mult de 1 an de la data presupusei comunicari prin posta .
In acest caz mai pot depune apel invocand comunicare nelegala?
Multumesc.