avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... mai pot depune apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

mai pot depune apel?

Buna ziua.
Am depus o contestatie la executare , instanta insa a respins-o pe motiv de tardivitate. Am solicitat comunicarea prin e-mail, deoarece stiam ca nu voi fi la domiciliu o perioada datorita problemelor de sanatate. Avand acces la dosarul electronic am tot verificat sa vad daca s-a emis hotararea pentru a putea depune apel. Am descoperit de curand ca hotararea exista la dosarul electronic insa eu nu am primit-o nici prin posta si nici electronic. La dosarul fizic exista insa niste procese verbale de comunicare hotarare. Problema este ca eu am aflat de aceste procese verbale la mai mult de 1 an de la data presupusei comunicari prin posta .
In acest caz mai pot depune apel invocand comunicare nelegala?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2022
Chestiuta, utilizator
Depinde cum ați motivat contestatia.
Daca este ceva ilegal puteați castiga dar trebuie sa vada avocatul dosarul mai inaintea instantei de apel.

Asa ati afla dacă aveți sau nu șanse.
Și judecatorii din apel vor face la fel ca avocatul, fiind toți juriști.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
multumesc,
Dar pe mine ma intereseaza daca dupa mai bine de 1 am pot depune apel.
Bună ziua,

Potrivit art. 154, alin. 6 din Codul de Procedură Civilă, puteți alege o adresă de e-mail la care să vă fie comunicate actele de procedură în mod valabil, cu condiția ca sistemul respectiv de e-mail să ofere cumva instanței un răspuns de confirmare cu privire la transmiterea cu succes a e-mail-ului.

Dacă condițiile sunt îndeplinite, și ei nu au transmis pe e-mail hotărârea, puteți formula apel în care să precizați, pe lângă aspecte legate de fondul problemei, și faptul că solicitați repunerea în termenul de apel (art. 186 C.proc.civ.) motivată prin faptul că ați îndeplinit condițiile prevăzute de Codul de Procedură Civilă referitoare la comunicarea actelor de procedură pe e-mail potrivit art. 154, 148 și 194, iar prima instanță a omis aceste prevederi.

Instanța va analiza întâi solicitarea de repunere în termen și dacă o consideră întemeiată, va analiza și fondul problemei.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2022
Cabinet de Avocat Pavel Mihai Daniel , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare nelegala a hotararii judecatoresti cristina69 cristina69 Buna dimineata, As vrea sa stiu daca in cazul in care o hotarare pronuntata de instanta de fond a fost comunicata paratei si pentru aceasta a semnat un agent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum se calculeaza un termen de 15 zile de la comunicare ... Lumyna Lumyna Buna ziua! cum se calculeaza un termen de 15 zile de la comunicare in situatia in care azi, 27.04 am primit in dosarul electronic hotararea instantei? ... (vezi toată discuția)
Hotarare necomunicata kimalin kimalin Sunt chemat in judecata de catre o institutie a statului (ISC) pentru neplata unor obligatii, depun intampinare si cer sa fiu judecat in lipsa. In luna ... (vezi toată discuția)