avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare necomunicata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare necomunicata

Sunt chemat in judecata de catre o institutie a statului (ISC) pentru neplata unor obligatii, depun intampinare si cer sa fiu judecat in lipsa.
In luna martie 2018 a fost primul si singurul termen iar de atunci nu am mai primit nicio comunicare.
Astazi, (17 iulie 2018) primesc notificare de la ISC, sa platesc obligatiile fiscale, anexata fiind hotararea ramasa definitiva (in 30.05.2018). Aflu ca aveam drept de apel in 30 de zile de la COMUNICARE.
Comunicarea hotararii nu s-a facut, nu exista la dosar.
Pot cere o repunere in termen sau altceva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:23, 23 Iulie 2018
Buna ziua,
Depuneti urgent apel si solicitarea de REPUNERE IN TERMEN avand in vedere ca nu v-a fost comunicata sentinta.
Sunteti sigur ca nu v a fost comunicata sentinta ? Caci in mod normal acea hotarare nu putea fi legalizata si pusa in executare.

Oricum calea este repunerea in termenul de apel si declararea apelului.

Art. 186 Cpc -Repunerea în termen

(1) Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedeşte că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.

(2) În acest scop, partea va îndeplini actul de procedură în cel mult 15 zile de la încetarea împiedicării, cerând totodată repunerea sa în termen. În cazul exercitării căilor de atac, această durată este aceeaşi cu cea prevăzută pentru exercitarea căii de atac.

(3) Cererea de repunere în termen va fi rezolvată de instanţa competentă să soluţioneze cererea privitoare la dreptul neexercitat în termen.

Buna ziua, multumesc pentru raspunsuri.
Astazi am studiat dosarul. Exista o dovada a comunicarii (in lipsa, depusa in cutia postala), dar la cu totul alta adresa decat domiciliul meu, clar mentionat in hotarare.
Doamnele de la arhiva si registratura se scuza prin "colegul care a gresit e in concediu"
Update.
Mi-a fost admisa cererea de repunere in termen si a fost trimis dosarul in apel.
Dosarul se trimite in apel oricum caci ati declarat aceasta cale de atac, insa daca va repune in termen sau nu decide instanta de apel.

Apare mentiune pe portal ca v a repus in termen sau ati primit o astfel de incheiere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare nelegala a hotararii judecatoresti cristina69 cristina69 Buna dimineata, As vrea sa stiu daca in cazul in care o hotarare pronuntata de instanta de fond a fost comunicata paratei si pentru aceasta a semnat un agent ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat de pe un post unic omul_muncii omul_muncii Am fost disponibilizat in 2011 de un post unic de la o institutie din CNPAS. Nu am stiut ca este o ilegalitate, mai pot acum revendica lipsa de legalitate ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge? ddianna ddianna Buna ziua, Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge? Este vorba de un ... (vezi toată discuția)