Buna dimineata,
As vrea sa stiu daca in cazul in care o hotarare pronuntata de instanta de fond a fost comunicata paratei si pentru aceasta a semnat un agent de paza (care nu are atributii in acest sens) comunicarea de la ce data curge? Mentionez faptul ca societatea parata a intrat in posesia ei doar dupa 5 zile (fiind perioada sarbatorilor de iarna si societatea era inchisa in aceasta perioada..)
INTREBARE: In aceasta situatie se impune formularea unei cereri de repunere in termen de catre parata avand in vedere faptul ca nu a fost efectuata legal comunicarea hotararii, respectiv a semnat pentru primire o persoana care nu era angajata societatii parate?
Puteti formula o cerere de repunere in termen, si, totodata, de exercitarea caii de atac impotriva hotararii instantei de fond.
Art. 186 C.proc.civ. - Repunerea în termen
(1) Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedeşte că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.
(2) În acest scop, partea va îndeplini actul de procedură în cel mult 15 zile de la încetarea împiedicării, cerând totodată repunerea sa în termen. În cazul exercitării căilor de atac, această durată este aceeaşi cu cea prevăzută pentru exercitarea căii de atac.
(3) Cererea de repunere în termen va fi rezolvată de instanţa competentă să soluţioneze cererea privitoare la dreptul neexercitat în termen.
Am uitat sa mentionez faptul ca agentul de paza a semnat de primire in data de 24.12.2015 iar hotararea a fost inregistrata la registratura paratei la data de 04.01.2016 (deoarece atunci a fost reluata activitatea firmei )Prin urmare, se calcueaza 15 zile ptr. formularea cererii de repunere in termen de la data de 04.01.2016? Precizez faptul ca apelul impotriva acestei sentinte a fost expediat la data de 07.01.2016. Cererea de repunere in termen se depune la instanta de apel sau la instanta de fond? va rog mult sa ma lamuriti..