Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca pentru comunicarea unei sentinte civile semneaza o persoana care nu are legatura cu acel proces , respectiv un agent de paza, iar partea caruia trebuia sa i se comunice sentinta declara apel dupa expirarea termenului in care putea declara apel....poate fi respinsa cererea de repunere in termen formulata de partea in cauza?
Buna ziua,
Daca cel care trebuia sa depuna apel poate dovedi ca acea sentinta era in imposibilitate sa-i fie comunicata de ag de paza atunci poate fi repus in termen.
daca ag de paza este cel care in mod normal primeste corespondenta dupa o anumita ora sau mereu, NU!
Nu, agentul de paza nu are astfel de atributii referitoare la primirea corespondentei. El doar asigura paza societatii....Este vb. despre perioada 24.12.2015 ora 12,00-04.01.2016 in care angajatii societatii s-au aflat in concediu de odihna.Sentinta i-a fost comunicata agentului de paza in data de 24.12.2015 ora 14,00 deci la 2 ore dupa inchiderea programului de lucru....Daca agentul de paza refuza primirea, sentinta putea fi comunicata inca odata sau cum trebuia procedat regulamentar?
Sentinta am primit-o eu personal in 04.01.2016 si in 06.01.2016 am declarat apelul. Ulterior am aflat ca a fost comunicata in 24.12.2015 si ca a semnat agentul de paza de primire,si am formulat cererea de repunere in termen.... Ce altceva mai puteam face?