Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Acum un an si jumatate mi-a fost supendat permisul de conducere. In octombrie 2015 s-a dat sentinta de catre Judecatorie, sentinta care a fost comunicata la sediul firmei sotului meu, iar de primire a semnat o angajata a sotului, FARA CONSIMTAMANTUL MEU. Practic eu nu am vazut acea sentinta, nu mi s-a comunicat mie personal, deci nu stiu daca se poate spune din perspectiva legala ca mi-a fost corect sau legal comunicata. Au trecut de atunci 4-5 luni si abia azi am constatat cand am mers la judecatorie sa vad ce se intampla, ca de fapt sentinta fusese comunicata inca de acum 4 luni. Ce as putea face sa declar apel ? Teoretic este tardiv, insa pot face cerere de repunere in termen presupun. Problema este cum voi putea eu justifica faptul ca nu am semnat acel plic de primire ? Este clar ca acolo e semnatura angajatei sotului meu, nicidecum semnatura mea. Ce se va intampla ? Va fi citata si angajata sa recunoasca faptul ca a semnat ? Cum voi putea dovedi eu ca acea comunicare nu poate produce efecte, intrucat nu mi-a fost mie comunicata ? Ce sanse am ? Ati putea sa imi indicati si un temei legal in baza caruia as face cererea de repunere in termen ? cumva art. 186 NPCC ? Cum voi putea dovedi ca nu mi-a fost MIE PERSONAL COMUNICATA? dACA VOI DOVEDI ASTA, POT FI REPUSA IN TERMENUL DE APEL DE 15 ZILE ?
Puteti formula cerere de repunere in termen conf.art186 NCPC si, propuneti ca probe martori, respectiv angajatul sotului dvs.care sa recunoasca ca a semnat in locul dvs.
in cererea initiala unde ati indicat domiciliul pentru comunicarea actelor de procedura?
Daca ati indicat sediul firmei sotului, atunci comunicarea este considerata a fi corect facuta si repunerea in termen nu se va admite.