avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posibilitate repunere in termen de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Posibilitate repunere in termen de apel

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Acum un an si jumatate mi-a fost supendat permisul de conducere. In octombrie 2015 s-a dat sentinta de catre Judecatorie, sentinta care a fost comunicata la sediul firmei sotului meu, iar de primire a semnat o angajata a sotului, FARA CONSIMTAMANTUL MEU. Practic eu nu am vazut acea sentinta, nu mi s-a comunicat mie personal, deci nu stiu daca se poate spune din perspectiva legala ca mi-a fost corect sau legal comunicata. Au trecut de atunci 4-5 luni si abia azi am constatat cand am mers la judecatorie sa vad ce se intampla, ca de fapt sentinta fusese comunicata inca de acum 4 luni. Ce as putea face sa declar apel ? Teoretic este tardiv, insa pot face cerere de repunere in termen presupun. Problema este cum voi putea eu justifica faptul ca nu am semnat acel plic de primire ? Este clar ca acolo e semnatura angajatei sotului meu, nicidecum semnatura mea. Ce se va intampla ? Va fi citata si angajata sa recunoasca faptul ca a semnat ? Cum voi putea dovedi eu ca acea comunicare nu poate produce efecte, intrucat nu mi-a fost mie comunicata ? Ce sanse am ? Ati putea sa imi indicati si un temei legal in baza caruia as face cererea de repunere in termen ? cumva art. 186 NPCC ? Cum voi putea dovedi ca nu mi-a fost MIE PERSONAL COMUNICATA? dACA VOI DOVEDI ASTA, POT FI REPUSA IN TERMENUL DE APEL DE 15 ZILE ?
Cel mai recent răspuns: Alina Ciocanea , Avocat 11:20, 10 Martie 2016
Puteti formula cerere de repunere in termen conf.art186 NCPC si, propuneti ca probe martori, respectiv angajatul sotului dvs.care sa recunoasca ca a semnat in locul dvs.
Buna ziua,

in cererea initiala unde ati indicat domiciliul pentru comunicarea actelor de procedura?
Daca ati indicat sediul firmei sotului, atunci comunicarea este considerata a fi corect facuta si repunerea in termen nu se va admite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare nelegala a hotararii judecatoresti cristina69 cristina69 Buna dimineata, As vrea sa stiu daca in cazul in care o hotarare pronuntata de instanta de fond a fost comunicata paratei si pentru aceasta a semnat un agent ... (vezi toată discuția)
Hotarare necomunicata kimalin kimalin Sunt chemat in judecata de catre o institutie a statului (ISC) pentru neplata unor obligatii, depun intampinare si cer sa fiu judecat in lipsa. In luna ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta civila cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pentru comunicarea unei sentinte civile semneaza o persoana care nu are legatura cu acel proces , respectiv un agent de ... (vezi toată discuția)