avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot depune acțiune în constatare?
Discuție deschisă în Executare silită

Pot depune acțiune în constatare?

Bună ziua.
Am avut un contract de credit care a fost executat silit în martie 2019. Am depus contestatie la executare dar a fost respinsa și în apel în iunie 2020 motiv ca nu am cerut expertiza contabila. . În cadrul contestației labexecutare nu am solicitat constatarea nulității clauzelor abuzive. As dori sa știu dacă acum pot depune acțiune în constatare nulitate clauze abuzive. Exista vre-un termen de prescripție in acest caz? Mulțumesc.
Buna ziua,

Actiunea privind constatarea caracterului abuziv al clauzelor dintr-un contract de credit este imprescriptibila,poate fi introdusa oricand.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere nulitate contract sau doar anulare executare silita? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am depus o contestatie la executere silita, dar studiind mai bine actele, am constatat ca in contractul de credit exista 2 valori diferite ale DAE ... (vezi toată discuția)
Contestatie la titlu clauze abuzive sau actiune separata ancut75 ancut75 Buna dimineata! Am o problema, poate ma ajuta si pe mine cineva: Contract de leasing financiar 2008, reziliat in 25.06.2009. Cerere executare silita ... (vezi toată discuția)
Salutare, am un credit facut in 2018 la simplu credit ifn la ... Arrow127 Arrow127 Salutare, Am un credit facut in 2018 la Simplu Credit IFN la care anul trecut a fost declarata scadenta anticipata. Momentan avem o intelegere de plata dar ... (vezi toată discuția)