avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pot cere nulitate contract sau doar anulare executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

pot cere nulitate contract sau doar anulare executare silita?

Buna ziua,
Am depus o contestatie la executere silita, dar studiind mai bine actele, am constatat ca in contractul de credit exista 2 valori diferite ale DAE - dobanda anuala efectiva. In preambului contractului este trecut 30% iar in articolul dedicat DAE din contract este trecut 0,9%. Pot invoca, pe langa nulitatea acestei clauze si nulitatea contractului de credit? DAE reprezinta costul total al creditului, si consider ca in acest caz nu se poate stabili cu exactitate, avand 2 valori diferite. Astfel se poate cere inclusiv nulitatea contractului sau pot invoca doar incertitudinea creantei si anularea executarii silite? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Chestiuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:38, 4 Decembrie 2019
Buna ziua,
Dacă ați depus deja cererea de executare silită este greu sa invocați și acest aspect, eventual, pe baza celor susținute deja in cuprinsul cererii sa se aducă o precizare și cu privire la acest aspect.

Indicat ar fi sa introduceți o acțiune separată având ca obiect constatarea caracterului abuziv al anumite clauze, inclusiv, cea indicată de dumneavoastră, ulterior, suspendarea dosarului de executare pana la soluționarea acestuia și apoi, pe baza hotărârii favorabile din dosarul având ca obiect constatarea caracterului abuziv, sa Solicitați in cadrul dosarului de executare, anularea executării.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Contractul nu poate fi anulat, pentru că ați primit bani împrumut, și acei bani trebuie returnați creditorului.
Ce s-ar putea face, este să cereți anularea unor clauze, dacă se dovedesc a fi abuzive.
Însă din postura de debitor executat silita, va fi mult mai greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot depune acțiune în constatare? Chestiuta Chestiuta Bună ziua. Am avut un contract de credit care a fost executat silit în martie 2019. Am depus contestatie la executare dar a fost respinsa și în apel în ... (vezi toată discuția)
Salutare, am un credit facut in 2018 la simplu credit ifn la ... Arrow127 Arrow127 Salutare, Am un credit facut in 2018 la Simplu Credit IFN la care anul trecut a fost declarata scadenta anticipata. Momentan avem o intelegere de plata dar ... (vezi toată discuția)
Contestatie la titlu clauze abuzive sau actiune separata ancut75 ancut75 Buna dimineata! Am o problema, poate ma ajuta si pe mine cineva: Contract de leasing financiar 2008, reziliat in 25.06.2009. Cerere executare silita ... (vezi toată discuția)