avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin neagu

Activitate Catalin neagu

Am și o problema și nu știu ce ar trebui sa fac. Mi sa reținut permisul de conducere pentru viteza 113 km în localitate , nu am avut asupra mea documentele asa ca permisul a rămas la mine , după am avut o dovada de 15 zile , au trecut acele 15 zile și din neatenție am depășit cu o zi (de fapt câteva ore ) la un filtru am fost oprit și mi sa întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. Acel dosar împlinește aproape 3 luni și nu am nici un răspuns din partea parchetului . Întrebarea mea este după ce se va termina perioada de suspendare eu îmi pot revendica dreptul de a conduce sau va trebui sa aștept sa se finalizeze cazul .
Acum am fost la politie şi mi.a spus acest lucru , oare mi.l va anula ?
1 am avut un accident soldat fără victime , o simplă ciocneala , mi.a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 60 zile . Dându-mi o dovadă de 15 zile , pana aici u a fost nimic ,am condus cu dovada o mașină cu numere roșii expirate . , mi s-a întocmit un dosar penal. După o lună de zile în care nu m-a sunat nimeni îmi vine i scrisoare acasă în care scrie :va facem ca pentru încălcarea la data de 25.09.17 a prevederilor art.344. Alin1 cod penal începând cu data de 01.10.17nu mai aveți dreptul de a conduce autovehicul pe drumul public cu excepția cazului în care v-a fost prelungit acest drept conf. Prevederilor art111 alin.6 din oug nr.195.2002rep. În cazul în care în această perioadă sunteți depistat conducând autovehicul pe drumurile publice fără a avea acest drept în conformitate cu prevederile art ,335alin.2, cod penal fapta dumneavoastră constituie infracțiune contra siguranței circulației.... eu nu înțeleg aceasta scrisoare , pana la urma ce înseamnă şi ce trebuie sa fac.