Buna ziua!
Problema este in felul urmator: dupa ce am terminat facultatea, pentru ca nu aveam un venit mi-am platit asigurarea medicala pentru persoane fara venit. Intre timp m-am angajat la o firma care are sediul si opereaza in afara tarii. Eu primesc lunar salariul intr-un cont la o banca din tara.
Intrebarea mea este: daca eu detin o locuinta si un autoturism si alte bunuri, dar nu am venit impozabil in tara mai sunt considerat persoana fara venit? Daca nu mai sunt persoana fara venit cum pot continua sa platesc asigurarea medicala? Ce alte solutii mai exista tinand cont de faptul ca nu vreau sa imi declar venitul?
Mentionez ca nu platesc asigurarea medicala ca persoana fara venit pentru ca ar fi mai ieftin ci pentru ca nu am gasit alta solutie, iar cei de la CNAS nu m-au ajutat sa gasesc un raspuns.
Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca s-a mai discutat despre acest topic si nu am gasit eu.
Situatia este urmatoarea: la data de 04.05.2007 s-a semnat un antecontract de v-c intre doua persoane. In antecontract sunt specificati cumparatorul si vanzatorul, terenul ce urmeaza a fi vandut dupa care apare urmatorul paragraf:
"pretul vanzarii, stabilit de comun acord, este de x lei, din care s-a achitat cu titlu de avans suma de Y lei, azi la data semnarii si autentificarii prezentului Antecontract de v-c, la data de 06.08.2007, data semnarii si autentificarii contractului de v-c in forma autentica se va achita suma de Z lei urmand ca diferenta de W lei sa fie achitata pana la data de 15.12.2007.
Pana la achitarea integrala a pretului se instituie in favoarea promitentului vanzator privilegiul rest pret prevazut de art. 1737 pct 1 din Codul Civil"
Acum intrebarea mea este: Pot eu ca si vanzator sa anulez acest antecontract deoarece cumparatorul nu a respectat data de 06.08.2007 la care trebuia sa semnam actul de v-c si la care trebuia sa plateasca suma de bani? Si daca da, avansul trebuie sa il dau inapoi (in antecontract nu scrie ce se intampla cu avansul)?