avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate ionaurel33

Activitate ionaurel33

Da, domnul procuror intenționează să renunțe la urmărirea penală, însă din spusele personalului procuraturii, acesta intenționează să își ia toate zilele de concediu rămase, iar după să înainteze cererea de pensionare, caz în care eu trebuie să aștept repartizarea dosarului la alt procuror, astfel că așteptarea asta se poate extinde pe o perioadă foarte lungă de timp și nu garantează un rezultat benefic.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

E cu dus si intors...asteptarea...
Poate fi buna dar...nimic nu este sigur...

De aceea, toate cele 3 variante expuse sunt viabile...in egala masura...

El oricum va astepta...fie vorba intre noi...fie ca vrea, fie ca nu ar vrea...ca degeaba nu ar vrea daca nu poate...



Buna ziua,

In data de 29 -10-2017 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru săvârșirea infracțiunii de conducere în stare de ebrietate.
Rezultatele la sânge au fost de 0.95 și 1.05, dosarul a ajuns la parchet in martie 2018.
În aprilie am fost in audiență la procurorul care se ocupa de dosar, am vorbit cu dânsul, mi-a spus că nu mă va trimite în judecată și că în schimb voi primi munca in folosul comunității.
Am dat o mica declarație în care am afirmat că sunt de acord sa prestez munca in folosul comunității, iar dansul mi-a spus că mă va contacta săptămâna următoare. Însă, de atunci dansul se afla in concediu, de mai bine de 2 luni, iar eu nu am primit niciun rezultat, deși am fost de câteva ori la parchet încercând să îl găsesc, iar de fiecare data mi s-a spus sa revin după data X, iar când am revenit după data X, mi s-a spus sa revin după data Y pentru că el este încă in concediu.
Astăzi am aflat că domnul procuror își ia tot concediul rămas de pe anii trecuți și anul acesta, iar după dorește să se pensioneze.
Mie ce îmi rămâne de făcut în acest caz? Trebuie să aștept până când dansul își va termina toate concediile și apoi se va pensiona iar dosarul meu va fi transferat la un alt procuror (ceea ce poate dura încă câteva luni bune)? Pot urgenta procesul de soluționare cumva? Ce pot face in aceasta situație?

Mulțumesc anticipat
Răspuns la discuția Alcool la volan
Miha555 a scris:

Soluția in dosar depinde de valoarea alcoolemiei din sânge, care va fi data de rezultatul probelor, dar și de practica procurorului care instrumentează dosarul.
Daca polițiștul a zis ceva, probabil că știe el..
Amenda administrativa nu mai exista in reglementarea actuala, insa exista posibilitatea renunțării la urmărire sau alte soluții bune. Acum, depinde și de istoricul purtărilor dvs(alte ciocniri cu legea penală)
In funcție de soluție, cazierul poate ramane curat sau nu

După cum am spus, nu am cazier si niciun fel de "ciocnire" cu legea în trecut, am avut o singură amenda contravențională pentru oprirea interzisa acum un an și jumătate, în rest nu am fost niciodată intr-un post de politie decât pentru emiterea buletinului sau ceva de genul.
De aceea am adresat această întrebare, dorind un sfat specializat din partea cuiva care a trecut prin această experiență sau cunoaște procedura in astfel de cazuri.
Îți mulțumesc pentru ajutor Miha555.
Discuție Alcool la volan
Buna ziua,

Acum câteva zile am luat proasta decizie de a mă urca băut la volan. Am fost oprit de organele de poliție și am avut o concentrație a alcoolemiei de 0,54 alcool pur în aerul expirat.
Am fost condus la o unitate medicala unde mi-au fost recoltate doua probe de sânge la un interval de o oră între ele, al căror rezultat nu a sosit inca.
Polițistul care m-a oprit si care mi-a întocmit dosarul, mi-a spus că cel mai probabil valoarea alcoolemiei din sânge va fi foarte apropiată de 1, iar în acest caz dosarul va rămâne la procuratură si nu voi fi trimis în judecată.
Întrebarea mea acum fiind, credeți că pot spera la o amendă administrativă și o suspendare pe o perioadă de 90 de zile a permisului de conducere?
Țin să menționez că am avut o atitudine foarte cooperantă cu organele de poliție, lucru care a fost specificat si in documentele întocmite de către polițist, si nu am niciun fel de antecedente penale.

Si îmi puteți oferi sfaturi despre cum as putea gestiona această problemă pentru a îmi păstra cazierul curat? Iar faptul că lucrez ca si șofer și îmi voi pierde locul de muncă poate fi considerat ca un factor atenuant în fața procurorului astfel încât să nu fiu trimis în judecată?