avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dat o declarație de acord cu munca în folosul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dat o declarație de acord cu munca în folosul comunității în luna aprilie, dar după aceea procurorul de caz a plecat în concediu și încă nu s-a întors, iar eu n-am primit nici până în prezent un rezultat. Pot urgenta cumva dosarul?

Buna ziua,

In data de 29 -10-2017 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru săvârșirea infracțiunii de conducere în stare de ebrietate.
Rezultatele la sânge au fost de 0.95 și 1.05, dosarul a ajuns la parchet in martie 2018.
În aprilie am fost in audiență la procurorul care se ocupa de dosar, am vorbit cu dânsul, mi-a spus că nu mă va trimite în judecată și că în schimb voi primi munca in folosul comunității.
Am dat o mica declarație în care am afirmat că sunt de acord sa prestez munca in folosul comunității, iar dansul mi-a spus că mă va contacta săptămâna următoare. Însă, de atunci dansul se afla in concediu, de mai bine de 2 luni, iar eu nu am primit niciun rezultat, deși am fost de câteva ori la parchet încercând să îl găsesc, iar de fiecare data mi s-a spus sa revin după data X, iar când am revenit după data X, mi s-a spus sa revin după data Y pentru că el este încă in concediu.
Astăzi am aflat că domnul procuror își ia tot concediul rămas de pe anii trecuți și anul acesta, iar după dorește să se pensioneze.
Mie ce îmi rămâne de făcut în acest caz? Trebuie să aștept până când dansul își va termina toate concediile și apoi se va pensiona iar dosarul meu va fi transferat la un alt procuror (ceea ce poate dura încă câteva luni bune)? Pot urgenta procesul de soluționare cumva? Ce pot face in aceasta situație?

Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ionaurel33 , utilizator 14:29, 18 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelați la avocat ca sa se ia în seama cererile depuse.
Altfel mai aveți de asteptat.
Vedeți sa angajați avocatul pentru urgentarea si eventual pentru instanța si sfatul meu este sa il platiti cu atât mai mult cu cât urgentează.
Dacă îl platiti ca sa se faca ca urgenteza nu cred ca o sa va ajute.
Urgentarile sunt cereri dintre cele mai dificile si abile...si în proportie de 80% ignorate...

O sa mai aveți un hop si la instanța...
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,
demersurile pe care urmeaza sa le intreprindeti pentru a urgenta, sau macar pentru a afla stadiul in care se afla dosarul dvs, ar fi mai nimerit sa le intreprindeti prin intermediul unui avocat, care se va deplasa la parchet pentru a solicita consultarea dosarului si, dupa ce se va lamuri cu prvire la stadiul in care se afla, va decide daca se adreseaza procurorului sef cu un memoriu sau cu o cerere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din descrierea dvs deduc ca domnul procuror intentioneaza sa dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala.
Ar fi indicat pentru dvs sa il asteptati, solutia va este favorabila.
E cu dus si intors...asteptarea...
Poate fi buna dar...nimic nu este sigur...

De aceea, toate cele 3 variante expuse sunt viabile...in egala masura...

El oricum va astepta...fie vorba intre noi...fie ca vrea, fie ca nu ar vrea...ca degeaba nu ar vrea daca nu poate...

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, domnul procuror intenționează să renunțe la urmărirea penală, însă din spusele personalului procuraturii, acesta intenționează să își ia toate zilele de concediu rămase, iar după să înainteze cererea de pensionare, caz în care eu trebuie să aștept repartizarea dosarului la alt procuror, astfel că așteptarea asta se poate extinde pe o perioadă foarte lungă de timp și nu garantează un rezultat benefic.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

E cu dus si intors...asteptarea...
Poate fi buna dar...nimic nu este sigur...

De aceea, toate cele 3 variante expuse sunt viabile...in egala masura...

El oricum va astepta...fie vorba intre noi...fie ca vrea, fie ca nu ar vrea...ca degeaba nu ar vrea daca nu poate...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare confruntare in cadrul urmaririi penale marginescu marginescu Buna ziua , acum 2 ani de zile am fost cu o cunostinta si inca cativa prieteni de a lui pe care eu nu ii cunosteam intr-un bar , unde cunostinta mea a inceput ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool - "interes public" iceuniq iceuniq Dosar penal alcool - \"interes public\" Buna ziua, la etilotest mi-a iesit putin peste limita in care putea fi doar contraventie. Insa, rezultatele la sange ... (vezi toată discuția)
Ancheta prelungita stefan_000 stefan_000 am un dosar, la udriste, pentru alcoolemie 1.05 in sange, cercetarea se afla in desfasurare de peste un an si 5 luni. Cum pot face sa urgentez finalizarea ... (vezi toată discuția)