avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ancheta prelungita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ancheta prelungita

am un dosar, la udriste, pentru alcoolemie 1.05 in sange, cercetarea se afla in desfasurare de peste un an si 5 luni.

Cum pot face sa urgentez finalizarea cazului fie el favorabil sau nu .. pentru ca m-am saturat


ii pot actiona in judecata, pentru timpul ce se scurge in defavoarea mea..

Intrebandu'i p politisti dc dureaza asa mult, au spus k au peste 500 de dosare si pana ajunge la al meu mai dureaza cativa ani!

va multumesc
!
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
stefan_000, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:53, 18 Mai 2010
Nu se justifica actionarea in instanta
Aveti dreptul sa solicitati comunicarea stadiului cercetarii,eventual comunicarea concluziei finale
Totodata ,puteti formula sesizare si sub aspectul tergiversari nejustificate a cercetarii cauzei
Din nefericire cele afirmate de politist sunt intrutotul reale.
Aveti posibilitatea sa mergeti cu memorii in audiente la seful organului de politiei si la procurorul care supravegheaza efectuarea urmaririi penale,prin care sa solicitati urgentarea cercetarilor.
Intrucat dosarul penal are un numar unic, iar supravegherea UP este efectuata de procuror, adresati-va cu o cerere la Parchet si solicitati stadiul desfasurarii cercetarilor.
Succes!
Din experienta va spun ca la parchet cu o simpla cerere nu face nimic.Daca nu incerca sa ajunga in audienta la procuror, are de asteptat.
La cerere nu se primeste raspuns, eu am depus 3 si nici acum nu am un raspuns, au trecut 4 luni.
@melnic
Nu este regula generala aspectul invocat de dvs
Trebuie insa sa constientizati bagajul apreciabil de cauze,complexitatea si urgentele ,in raport de efectivul redus de personal
Staruiti cu cerere oficial adresata catre procurorul responsabil si veti primi raspuns
Exista posibilitatea ca si procurorul la randul sau sa nu primeasca informatii de la organele care au responsabilitatea directa pentru cercetare
Sunt cauze care sunt in cercetare de ani de zile,reclamantul daca nu primeste concluziile apreciaza ca cercetarea este blocata/sistata,in fapt sunt demarate etapele de cercetare ,dar se intampina greutati intre factorii responsabili ,sau nu sunt individualizate persoanele implicate/responsabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de solutionare miru-mir miru-mir am depus o plangere penala la parchet pe data de 28.03 2012.pentru abandon de familie.dosarul a fost dat pentru cercetare politiei am fost audiata si eu si ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, dosar nesolutionat - ce se poate face? istratecristinel istratecristinel am retinut permisul din data de 16 03 2010 de catre pol. popesti leordeni. din data de 26 08 2010 sa facut referat de terminarea urmaririi penale la parchetul ... (vezi toată discuția)
In urma unui incident masina mea a fost distrusa total burnei bebe burnei bebe acum un an in urma unui scandal intre sotul meu si un grup din alta comuna masina mea a fost distrusa total am fc plangere pt distrugere am stiut cine a ... (vezi toată discuția)