Nu se justifica actionarea in instanta
Aveti dreptul sa solicitati comunicarea stadiului cercetarii,eventual comunicarea concluziei finale
Totodata ,puteti formula sesizare si sub aspectul tergiversari nejustificate a cercetarii cauzei
Din nefericire cele afirmate de politist sunt intrutotul reale.
Aveti posibilitatea sa mergeti cu memorii in audiente la seful organului de politiei si la procurorul care supravegheaza efectuarea urmaririi penale,prin care sa solicitati urgentarea cercetarilor.
Intrucat dosarul penal are un numar unic, iar supravegherea UP este efectuata de procuror, adresati-va cu o cerere la Parchet si solicitati stadiul desfasurarii cercetarilor.
Succes!
Din experienta va spun ca la parchet cu o simpla cerere nu face nimic.Daca nu incerca sa ajunga in audienta la procuror, are de asteptat.
La cerere nu se primeste raspuns, eu am depus 3 si nici acum nu am un raspuns, au trecut 4 luni.
@melnic
Nu este regula generala aspectul invocat de dvs
Trebuie insa sa constientizati bagajul apreciabil de cauze,complexitatea si urgentele ,in raport de efectivul redus de personal
Staruiti cu cerere oficial adresata catre procurorul responsabil si veti primi raspuns
Exista posibilitatea ca si procurorul la randul sau sa nu primeasca informatii de la organele care au responsabilitatea directa pentru cercetare
Sunt cauze care sunt in cercetare de ani de zile,reclamantul daca nu primeste concluziile apreciaza ca cercetarea este blocata/sistata,in fapt sunt demarate etapele de cercetare ,dar se intampina greutati intre factorii responsabili ,sau nu sunt individualizate persoanele implicate/responsabile