avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solicitare confruntare in cadrul urmaririi penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solicitare confruntare in cadrul urmaririi penale

Buna ziua , acum 2 ani de zile am fost cu o cunostinta si inca cativa prieteni de a lui pe care eu nu ii cunosteam intr-un bar , unde cunostinta mea a inceput sa sparga sticle prin bar moment in care eu am parasit barul. Urmatoarea zi m-am trezit cu 2 politisti la usa care m-au chemat la o declaratie.Dupa un an de zile dupa ce am dat declaratia in care nu am mintit m-am trezit cu o instiintare in care sunt urmarit penal pentru talharie calificata. Mi-am luat un avocat si am fost sa mai dau o declaratie impreuna cu avocatul care a spus ca vrem o confruntare cu victima. Intrebarea mea este daca exista vreo metoda prin care se poate urgenta cazul, mentionez ca sunt cadru militar si ma afecteaza la locul de munca. Am luat legatura cu avocatul care mi-a spus ca nu se poate face nimic pana nu primesc citatie acasa. Mi s-a parut destul de dezinteresat de aceea am vrut sa stiu si parerea voastra. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: marginescu , utilizator 20:54, 15 Aprilie 2016
Puteti formula o cerere catre organul de cercetare/urmarire penala prin care sa solicitati stadiul cerectarii/urmaririi penale.
va multumesc.
Inteleg ca a solicitat confruntarea, a depus o cerere in acest sens? vi s-a raspuns?
Pentru urgentari in mod normal se plateste avocatul separat.
Avocatul atunci cand preia un caz, il preia ca sa mearga in curs normal.

Urgentarile sunt in general destul de greu de facut in sensul de a se ajunge la urgentare.
Trebuie ca avocatul sa insiste si foarte probabil ca nu a calculat timpul pentru a merge la parchet de multe ori ca sa urgenteze.

In general, in prezent se practica ca avocatul sa ia niste bani nu prea multi dar nici sa nu faca mari eforturi.
Ceea ce vreti dvs. cu urgentarea constituie ceva destul de complicat.

O simpla cerere depusa daca nu este temeinic motivata si nu isi da serios silinta avocatul pentru urgentare este foarte probabil sa fie sortita esecului.

Daca sunteti nevinovat aveti dreptul la urgentare dar obtinerea unui drept este adesea greu de obtinut...in Romania...
Nu stiu daca a depus o cerere pentru confruntare.Cand am fost cu dansul la declaratie i-a spus politistei care ma audia ca dorim confruntare. Va multumesc mult pentru raspunsuri, voi lua legatura cu domnul avocat si sper sa se rezolve.

Alte discuții în legătură

O mica problemuta GRIMRIP3R GRIMRIP3R Prietena mea a fost citata astazi la Politie in legatura cu zgarierea unei masini .Si am fost si eu cu dansa sa o astepta sa o duc la servici . Dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Danielstraton Danielstraton Mia fos retinut permisul acum u an si 10 luni si inca nu sa luat nici o decizie s-a propus renuntarea la urmarirea penala in octombrie anul trecut, si de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa mihaella123 mihaella123 Buna ziua, in urma cu 7 luni am suferit un accident. O masina a pierdut controlul volanului si a intrat pe spatiu verde unde m-am aflat eu cu un grup de ... (vezi toată discuția)