avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate bababau

Activitate bababau

Răspuns la discuția amica ciudata--plangere politie?!
plus... daca a gasit animalu si nu e al amicei.. aia cum poate avea ceva pe care l-a gasit si nu e al ei? parca se infiintase recent o lege ceva de genul:"ce-am gasit nu-i si al meu"... de genu in cazu in care gasesti un portofel pe strada tre sa anunti politia, caz contrar se considera ceva de genul furt...

ma rog... prietena mea nu mai vrea nici un scandal cu papagali...sa se spele amica ei pe cap cu ei!

la faza ca trebuie sa dovedeasca ca e abandon... si eu m-am intrebat cum o poate dovedi... daca animalul a dezertat ce vina are fata?... trebuia sa dea vreun anunt in monitoru oficial?!
ok...merci de raspunsuri...

papagalul l-a facut cadou... adik amica i l-a cumparat si i l-a facut cadou... am o nedumerire... ce e facut cadou mai ai dreptul asupra lui?

papagalul face parte dintr-un abandon.. si abandonul unei reptile(crocodil) e considerat abandon...pentru ca pune viata in pericol a altora si pentru ca trebuie sa i se ofere posibilitatea dea fi tinut intr-un anumit spatiu... etc

in fine...pana la urma prietenei i s-a raspuns la telefon si amica a spus ca isi va retrage plangerea la politie... deocamdata ii va da prima transa de lucruri si va astepta sa retraga plangerea, apoi ii va da si a doua transa... e ok asa?... tipa aia poate sa isi retraga plangerea de abandon nu? adik atunci nu va mai intra in atentia politiei chiar daca plangerea e veche de 2-3 saptamani?!

am nevoie de solutii la urmatoarea problema:

am o prietena, majora, clasa a XII-a, care a primit de la o amica de ai ei un papagal, marele alexandru, cu cusca si tot ce mai trebe unei pasari.
amica a platit pentru el ceva de genul 100 si ceva de euro... si cusca si restul lucrurilor pe gratis de la cel de la care l-a cumparat(omu nu si-l mai dorea).
prietena mea a avut grija de papagal, l-a adus in casa bunicilor(pentru ca apartamentul unde sta cu parintii era in renovare).
problema a aparut dupa 2 zile cand papagalul si-a deschis cusca si a zburat pe fereastra deschisa(era ff cald in perioada aia). cand a coborat din bloc, ia-l de unde nu-i.
papagalul probabil se ascunse in padurea de langa bloc. L-a cautat o zi, dar (ghinionul face) ca trebuia sa plece cu familia la niste rude din Ungaria timp de 3 saptamani.
Biletele erau cumparate tot, nu se putea amana. De papagal urma sa aibe bunicii ei grija.
A trebuit sa plece, si a incercat sa isi anunte amica de cele intamplate.
Cand s-a intors dupa cele 3 saptamani, amica ei ii facuse citatie la politie pe caz de abandon de animal(cineva gasise papagalul si a ajuns pana la urma
la amica in cauza--orasul e mic si de aceea probabil) si a amenintat-o pe prietena mea prin sms ca daca nu ii returneaza si cusca ii va face plangere la politie ca are un bun insusit pe nedrept.

poate sa faca asa ceva?
daca papagalul a evadat si a zburat de nebun?
ce drept mai are cineva asupra cadoului facut?

problema e ca prietena mea e foarte speriata. a sunat-o pe tipa aia... nu i-a raspuns. i-a trimis mesaj ca e de acord sa ii returneze cusca si acareturile, dar doar o parte si daca isi retrage plangerea de la politie de abandon
de animal atunciii va da si restul...
mai disperata e fata ca ea e doar eleva si nu are venituri si abandonul de animal se pedepseste cu amenda intre 10 si 20 mil lei vechi.

spuneti-mi ce sa faca?
La mine in apartamentul inchiriat pe o perioada de 3 ani a stat si un prieten de al meu( o perioada mai scurta de 30 de zile--nu si-a facut viza de flotant, acum pe perioada verii... mi-a spus ca e indecis sa se mute in oras pana nu semneaza contractul de anagajare la fimra la care tot venea sa sustina teste si examene in vederea angajarii). Dupa 2 saptamani dupa ce a plecat la el din oras am primit in usa dupa ce am venit de la servici o citatie pe numele prietenului, dar cu adresa casei mele sa se prezinte la poilitie, sectia din raza careia face si casa mea. Scrie in citatie:"va rugam sa va aduceti cu dv. urmatoarele: actul de identitate. Urgent in caz contrar sanctiune legea 61/91-500 lei."
Eu nu stiu adresa prietenului, stiu doar nr lui de tel. Nu stiu ce prostii o fi facut de l-a chemat politia. Faza mai nasoala e ca nici el nu stie ce si cum... si nu poate ajunge la ora exacta scrisa pe citatie(--distanta fiind considerabila destul de mare--vreo 500 km)... m-am uitat pentru el pe net si am vazut ca legea 61/91 implica amenzi pentru tulburarea linistii publice etc... si pe la sfarsit scria si ca o persoana poate fi amendata daca nu se legitimeaza politistului care ii cere expres acest lucru.

eu ce pot sa fac? cum as putrea sa imi ajut prietenul?... el ar avea o banuiala cum ca i-a facut cineva o plangere care stia ca sta la adresa asta, dar nu stia adresa lui din buletin... povestea e mai lunga, dar o spun pe scurt: a primit cadou un caine de la niste prieteni, eu i-am zis ca nu are voie sa tina cainele in casa mea atata timp cat nu mi-a cerut permisiunea, i-a gasit stapan, dar stapanul l-a pierdut in parc si a fost gasit de prietenii care i-au facut cadoul. Probabil ca acei prieteni s-au spurata pe el si i-au facut citatie la politie de abandon de animale.

Eu ce vina am? Eu pot fi penalizat? Si daca da cum?