avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citatie politie cu adresa Gresita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citatie politie cu adresa Gresita

La mine in apartamentul inchiriat pe o perioada de 3 ani a stat si un prieten de al meu( o perioada mai scurta de 30 de zile--nu si-a facut viza de flotant, acum pe perioada verii... mi-a spus ca e indecis sa se mute in oras pana nu semneaza contractul de anagajare la fimra la care tot venea sa sustina teste si examene in vederea angajarii). Dupa 2 saptamani dupa ce a plecat la el din oras am primit in usa dupa ce am venit de la servici o citatie pe numele prietenului, dar cu adresa casei mele sa se prezinte la poilitie, sectia din raza careia face si casa mea. Scrie in citatie:"va rugam sa va aduceti cu dv. urmatoarele: actul de identitate. Urgent in caz contrar sanctiune legea 61/91-500 lei."
Eu nu stiu adresa prietenului, stiu doar nr lui de tel. Nu stiu ce prostii o fi facut de l-a chemat politia. Faza mai nasoala e ca nici el nu stie ce si cum... si nu poate ajunge la ora exacta scrisa pe citatie(--distanta fiind considerabila destul de mare--vreo 500 km)... m-am uitat pentru el pe net si am vazut ca legea 61/91 implica amenzi pentru tulburarea linistii publice etc... si pe la sfarsit scria si ca o persoana poate fi amendata daca nu se legitimeaza politistului care ii cere expres acest lucru.

eu ce pot sa fac? cum as putrea sa imi ajut prietenul?... el ar avea o banuiala cum ca i-a facut cineva o plangere care stia ca sta la adresa asta, dar nu stia adresa lui din buletin... povestea e mai lunga, dar o spun pe scurt: a primit cadou un caine de la niste prieteni, eu i-am zis ca nu are voie sa tina cainele in casa mea atata timp cat nu mi-a cerut permisiunea, i-a gasit stapan, dar stapanul l-a pierdut in parc si a fost gasit de prietenii care i-au facut cadoul. Probabil ca acei prieteni s-au spurata pe el si i-au facut citatie la politie de abandon de animale.

Eu ce vina am? Eu pot fi penalizat? Si daca da cum?
Cel mai recent răspuns: lipsa_id , utilizator 20:42, 20 August 2007
poti fi sanctionat pentru faptul ca a stat la tine si nu ai declarat asta la politie, dar de faptul ca nu stii unde sta nu ai sa raspunzi, poate totusi el sa sune la politie sa ceara sa vorbeasca cu cel trecut pe citati respectiva fiind plecat din localitate si sa afle despre ce e vorba...
Heiii...faza cu politia cade...poate prietenul va lua amenda ca nu a facut actele pt resedinta...
Citatia este de la poiltie?
Ia legatura cu prietenul prin telefon si spunei ce scrie pe citatie,,,,ca sa stie pt ce il cheama.....invinuit......martor..
Sunati...pt a afla despre ce e vorba...si la o adica reprogramati....pt ca se poate trezi cu o amenda sau mandat de aducere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului evgheni evgheni Stimati cititori locuiesc la bloc.Vecinul de deasupra detine un caine de talie mare care latra infernal,in special noaptea. Am discutat cu vecinul si mi-a ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tulburarea linistii publice simona_iuliana simona_iuliana buna ziua. am un caine lup,care din cand in cand mai latra,urla cand sunt plecata la munca. astazi ma sunat vecinul meu sa-mi spuna ca a venit politia pt ca am ... (vezi toată discuția)
Un cane corso mi-a omorat catelusul, un pomeranian. ce e de facut? mariaflorentina mariaflorentina Acum doua zile, un câine de talie mare - mai exact CANE Corso - mi-a atacat cățelușul, un pomeranian, fără motiv, OMORANDU-L pe loc! Am sunat la ... (vezi toată discuția)