avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru tulburarea linistii publice

buna ziua. am un caine lup,care din cand in cand mai latra,urla cand sunt plecata la munca. astazi ma sunat vecinul meu sa-mi spuna ca a venit politia pt ca am o reclamatie pt tulburarea linistii culmea,din blocul vecin si nu din blocul meu. agentul de politie vroia sa-mi dea amenda si sa mi-o lase in cutia postala. mentionez ca ora era in jur de 10-13,care stiu f bine ca nu este ora de liniste. am fost la sectia de politie sa stau de vb cu sectoristul,pe care nu l-am gasit dar in schimb am vb cu politistul de serviciu si mi-a spus ca poate sa-mi dea amenda si sa mi-o lase in cutia postala fara avertisment,fara sa fiu de fata. dupa cate stiu,inainte trebuie dat un advertisment,trebuie probata reclamatia. mentionez ca ,in momentul cand a venit politia ,cainele meu nu scotea nici un latrat. va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot face.
nu poti pati nimic.trebuie insa ca animalul(cainele)sa fie inregistrat la asociatia de proprietari,nu poti primi amenda daca nu s-au facut cercetari in prealabil si doar pe baza reclamatiei nu se poate da amenda!ca poti lua amenda...latratul cainelui trebuie sa depaseasca vreo70 decibeli(din cate stiu eu).ce-l care te-a reclamat trebuie sa obtina un certificat de ,,zgomot,, din cadrul directiei din primarie(costa 100 rol)si in baza acestui certificat poti lua amenda...dar doar daca depaseste 70decibeli....mai pe romaneste:daca faci contestatie---CASTIGI
Daca i s-a pus unui vecin ,,pata'' pe d-voastra, pardon, pe caine, o sa va vina belele in cascada ! Unde mai puneti ca ,,agentul constatator'' poate fi unchi/var/prieten, etc, cu reclamantul sau pur si simplu a fost cinstit cu o tuica de catre paracios !
El (organul) vine si va drege pv-ul, d-voastra cum dovediti ca n-a latrat cainele (e si normal sa latre, cainele simte cine-i e ,,prieten'' !) ?! Plus ca totdeauna se va gasi cate un vecin gata sa jure ca era mai-mai sa treaca lupul prin usa ! Simtul de proprietate al cainelui chiar exista, el stie cand este de paza si e de ajuns sa se opreasca cineva nitel in dreptul usii de la intrarea in apartament, sau sa sune si gata! ham-ham-ham !
Lasand gluma, incercati sa rezolvati pe cale amiabila toata tarasenia, indiferent de ce sfat ,,competent'' veti primi aici ! Stiti ce se zice: ,,prosti, dar multi'' (despre vecini e vorba :)! )
Succes !
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
ContSters196414, utilizator
nu este un vecin din bloc,ci din blocul vecin distanta 30-40 metri,nu stiu care e. intrebarea e cum poate dovedi ca latra ,atata timp cat atunci cand a venit politia cainele era linistit.
Era linistit pt. ca e destept, erati langa el si stia ca e vioara a doua ! Cand e singur e altceva, stie ca este ultima linie de aparare ! Latratul este un avertisment, ceva de genul : ,,sunt aici si vezi-ti de drum'' !
Dar nu asta-i problema ! Problema este tampenia crasa si cvasi-generala a organelor, altoita pe tampenia si imbecilitatea vecinilor !
simona_iuliana a scris:
buna ziua. am un caine lup,care din cand in cand mai latra,urla cand sunt plecata la munca.

Am citat partea care este relevanta, in care dumneavoastra recunoasteti ca aveti cunostinta de deranjul provocat de caine.
Asa ca fiti sigura ca stiu acest lucru si vecinii. Acum a reclamat cineva, maine va reclama altcineva, poimaine..., indiferent ca sunteti perete in perete sau de la scara alaturata. Din moment ce cainele urla este auzit si-n blocurile vecine.
Solutia ar fi sa mergeti la politie, sa solicitati anularea procesului verbal de amenda, explicand ca nu ati stiut ca deranjati pe cineva si ca va angajati ca intr-un termen rezonabil sa gasiti alt loc pentru caine: o curte, o ruda la tara sau la marginea orasului.

Alte discuții în legătură

Am si eu o mare problema. mai exact stau la casa, si am probleme ... Claudiu1702 Claudiu1702 Am si eu o mare problema. Mai exact stau la casa, si am probleme cu vecinul din spate. Mai exact e foarte deranjat de faptul ca imi latra cainele. Cainele e un ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Valoarea maxima admisa a decibelilor, orele de liniste mulcutan mulcutan BUNA...am sa incep cu inceputul.Sunt detinatoare de PECHINEZ, in apartament cu 4 vecini comuni..., din acestia unul binevoitor tot suna la politia locala, iar ... (vezi toată discuția)