Buna seara .
Reclamantul depune plangere penala pentru gestiune frauduloasa , se constituie parte civila cu suma x .
Plangerea respinsa, cauza clasata .
Reclamantul formuleaza actiune in raspundere patrimoniala pentru a recupera presupusul prejudiciu .
Ulterior face plangere la judecatorie pentru NUP .
In momentul de fata sunt doua dosare , in judete diferite , cu termen la distanta de 2 zile , interesul fiind acelasi : recuperarea presupusului prejudiciu .
Dpdv juridic este ok acest lucru ?
Se poate face ceva in acest sens ?
Buna seara .
La data de 1 aprilie angajatul este obligat sa semneze angajament de plata pentru minus in gestiune . In angajament se mentioneaza ca prejudiciul va fi acoperit pana la data 30 iunie
Angajatul nu plateste nimic , drept urmare in august se depune plangere penala pentru gestiune frauduloasa .
Parchetul claseaza cauza intrucat plangerea nu a fost depusa in termen de 3 luni .
Societatea se adreseaza instantei cu plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP).
Pe de o parte se pot folosi de faptul ca nu au depus plangere asteptand sa treaca termenul mentionat in angajamentul de plata ,
Insa dupa expirarea temenului de acoperire a presupusului prejudiciu si implinirea termenului de 3 luni in care se putea depune plangere , a fost o luna in care nu au facut nimic.
Sunt sanse ca totusi situatia sa se intoarca si plangerea sa fie acceptata ?
Acel termen de 3 luni poate fi prelungit , exista reglementari in acest sens ?
" ...cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul X. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi,........ "
Aceste 10 zile de la comunicare inseamna 10 zile din momentul cand hotararea va sosi acasa prin posta sau 10 zile de la pronuntarea hotararii in sedinta publica ?
Multumesc.
Buna ziua ,
Angajatul X , hotaraste sa isi dea demisia , cu preaviz 20 zile .
Intre timp, societatea face un inventar fara ca angajatul sa stie ceva despre acest lucru si este scos minus si facuta o nota contabila .
Stiindu-se cu cateva luni in urma ca respectivul angajat urmeaza a demisiona , in ultimele doua luni societatea respectiva nu a inregistrat facturi in contabilitate si au manevrat situatia in asa fel incat angajatul sa iasa minus.
Un aspect important ar fi acela ca la primirea functiei angajatul nu a luat nimic in primire si nici pe parcursul desfasurarii serviciului nu s-a facut niciodata nici un act ca i s-ar da ceva in primire.
Asadar, exista un text de lege sau o reglementare in acest sens ca nu poti fi scos minus in gestiune daca nu ti-a fost niciodata predata o gestiune ?
Multumesc .
Buna seara
In momentul cand am plecat de la firma la care am lucrat trebuia sa mai primesc o suma de bani si nu am mai primit .
Intr-un tarziu am aflat ca pot actiona in instanta ceea ce am si facut , procesul s-a tot lungit cu amanari si apel aproape 2 ani .
In momentul cand voi primi hotararea definitiva voi merge la executor pentru a recupera acea suma intrucat in mod cert nu o vor plati de bunavoie .
Intrebarea mea este urmatoarea : Ei pot formula contestatie la executare intrucat au trecut 3 ani din momentul cand am plecat din firma , sau acei 3 ani vor incepe sa curga din momentul cand instanta va pronunta o hotarare definitiva ca ei au sa-mi dea x suma ?
Va multumesc.