avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere NUP

Buna seara .
La data de 1 aprilie angajatul este obligat sa semneze angajament de plata pentru minus in gestiune . In angajament se mentioneaza ca prejudiciul va fi acoperit pana la data 30 iunie
Angajatul nu plateste nimic , drept urmare in august se depune plangere penala pentru gestiune frauduloasa .
Parchetul claseaza cauza intrucat plangerea nu a fost depusa in termen de 3 luni .
Societatea se adreseaza instantei cu plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP).

Pe de o parte se pot folosi de faptul ca nu au depus plangere asteptand sa treaca termenul mentionat in angajamentul de plata ,
Insa dupa expirarea temenului de acoperire a presupusului prejudiciu si implinirea termenului de 3 luni in care se putea depune plangere , a fost o luna in care nu au facut nimic.
Sunt sanse ca totusi situatia sa se intoarca si plangerea sa fie acceptata ?
Acel termen de 3 luni poate fi prelungit , exista reglementari in acest sens ?

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:34, 10 Ianuarie 2018
In principiu, nu se prea mai poate face mare lucru (ca sa nu zic nimic) daca a trecut termenul de 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere solutie procuror imihai76 imihai76 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: Intr-o cauza penala am primit solutie de netrimitere in judecata, solutie pe care am contestat-o in termenul ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca si in lipsa? alexser24 alexser24 sub semnatu ect este chemat in instanta la data de ect in calitate de intimat in ceea ce priveste dosarul plangere solutie de neurmarire / netrimitere judecata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am calitatea de petent intr-un dosar penal si am primit ... Lumyna Lumyna Buna ziua! am calitatea de petent intr-un dosar penal si am primit citatie cu termenul de judecata. In citatie scrie ca in caz de neprezentare se va emite ... (vezi toată discuția)