avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventar

Buna ziua ,
Angajatul X , hotaraste sa isi dea demisia , cu preaviz 20 zile .
Intre timp, societatea face un inventar fara ca angajatul sa stie ceva despre acest lucru si este scos minus si facuta o nota contabila .
Stiindu-se cu cateva luni in urma ca respectivul angajat urmeaza a demisiona , in ultimele doua luni societatea respectiva nu a inregistrat facturi in contabilitate si au manevrat situatia in asa fel incat angajatul sa iasa minus.
Un aspect important ar fi acela ca la primirea functiei angajatul nu a luat nimic in primire si nici pe parcursul desfasurarii serviciului nu s-a facut niciodata nici un act ca i s-ar da ceva in primire.
Asadar, exista un text de lege sau o reglementare in acest sens ca nu poti fi scos minus in gestiune daca nu ti-a fost niciodata predata o gestiune ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 13 Noiembrie 2017
Contestați actul prin care vi se imputa dvs.acel minus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CalinuMihai a scris:

Buna ziua ,
....
Asadar, exista un text de lege sau o reglementare in acest sens ca nu poti fi scos minus in gestiune daca nu ti-a fost niciodata predata o gestiune ?
Multumesc .

Nu exista nicio reglementare in acest sens ... chiar daca va scoate lipsa, atunci nu veti plati nimic pentru ca intr-o eventuala actiune in instanta sa va argumentati apararea pe cele afirmate in mesajul initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie contabil andreea_89 andreea_89 Buna ziua, Am si eu o intrebare : vreau sa-mi dau demisia din functia de contabil de la o asociatie de proprietari (m-am angajat acum o luna jumate). Va rog ... (vezi toată discuția)
Refuz predare gestiune patriciutza patriciutza ce se intampla daca refuz sa ma prezint la sediul firmei pt a preda gestiunea noii contabile? mentionez ca cei din firma vor sa dau o declaratie in care sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)