avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate Ferencz Alexandru

Activitate Ferencz Alexandru

Buna ziua,poate curatorul sa beneficieze de concediu medical in cazul in care persoana bolnava are nevoie de acesta pentru efectuarea de analize sau alte acte medicale?multumesc
“Sub rezerva legalitatii lor”cum se poate verifica daca aceste decizi sunt legale?multumesc
Buna ziua,poate directorul unui serviciu public sa oblige un angajat sa intocmeasca o documentatie chiar daca acest lucru nu il are in fisa postului?
Buna ziua,poate curotorul sa beneficieze de concediu medical in numele bolnavului?Ce lege iti confera acest lucru daca bineinteles se poate?
Buna seara,angajatorul bugetar obliga angajatii sa stea la dispozitia serviciului chiar daca acestia sunt in zile libere platite(recuperari),ba chiar o parte dintre ei executa atributiuni de serviciu in acest timp.Zilele de recuperare au fost date in conformitate cu prevederile legale.Intrebarea mea este ,ce obligatii are angajatul aflat in zile de recuperare fata de angajator?
Buna seara in ce conditii se poate renunta la o functie de conducere(sef serviciu) pentru o alta functie de executie in cadrul aceluias serviciu local.Posturi de executie vacante nu mai sunt.multumesc
Discuție Curatela
Tatal meu care a decedat a avut curatela pt. a ridica printre altele si pensia mamei.Ultima pensie a tatalui meu o pot ridica eu de la posta in baza unei adeverimte ce o am de la Casa de Pensii,cum pot face sa ridic pensia mamei sau cum pot sa fac sa o aduca postasul acasa ?multumesc
Tatal meu fost pensionar a decedat,im consecinta am beneficiat de un ajutor de inmormantare care l-am ridicat de la Casa de Pensii,angajatorul meu (bugetar) ce obligatii legale are fata de mine,zile libere,compensatii banesti?multumesc
Raluca Balan a scris:

Art. 1155

Plata pasivului. Excepţiile de la divizarea de drept a pasivului moştenirii

(1) Moştenitorii universali şi cu titlu universal contribuie la plata datoriilor şi sarcinilor moştenirii proporţional cu cota succesorală ce îi revine fiecăruia.

Poate imi indicati si dvs articolul exact unde scrie ca nu poti mosteni datorii, daca nu mostenesti si bunuri.

“Proportional cu cota parte din ce ii revine”inteleg ca daca nu mostenesc nimic dau cota parte din acel nimic catre banca!