avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate Cimpoi

Activitate Cimpoi

Buna ziua, sunt o persoana cu handicap gradul 1 grav, eu iau indemnizatie de handicap si indemnizatia de insotitor, am2 sunt pe numele meu. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului? in aprilie urmeaza sa nasc. eu am gasit undeva ca e posibil 48% din venit, dar nu stiu daca e adevarat....
Răspuns la discuția Acte pt casa...mostenire
Dar prin donatie se poate?
buna ziua
Sunt o persoana cu dizabilitati locomotorii, ma deplases in scaun rulant, am gradul 1 grav de handicap. As vrea sa stiu daca eu am dreptul la o locuinta ANL? Am fost sa depun dosarul pt locuinta si mi s.a spus ca trebuie sa am un loc de munca...vreau sa mai spun ca am o prietena care e in aceiasi situatie si a primit ANL. Momentan locuisc cu chirie intr.un bloc care e la privat, si la intrare sunt 2 scari si proprietarul nu vrea sa faca rampa mi.a zis ca daca vreau rampa sa.mi fac...e normal asa ceva? nu e de datoria lui sa faca rampa? sau doar blocurile care apartin de stat? Va multumesc?
Răspuns la discuția Acte pt casa...mostenire
Raluca Balan a scris:

Trebuie dezbatuta mostenirea dupa bunici.
Daca fratii tatalui dvs nu au pretentii, pot da declaratii de renuntare la mostenire, iar tatal dvs va ramane unic mostenitor.
Dupa dezbaterea mostenirii, se intocmeste documentatia cadastrala, iar tatal dvs va poate face un contract de donatie (fie simpla, fie cu clauza de uzufruct viager, adica intrare in posesie dupa deces). Surorile dvs nu trebuie sa fie prezente.

Si cam cat m.ar costa totul?
Parintii mei au casa cumparata de catre bunicii mei si actele sunt facute pe bunici, unul dintre bunici a decedat.acuma eu as vrea sa fac actele pe numele meu. Cum trebuie sa procedez? Fratii tatului meu (bunicii sunt parintii tatalui meu) nu au pretentii la casa. Eu mai am 2 surori si nici ele nu au nimic impotriva. Trebuie dezbatuta mostenire?