avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate l1denn

Activitate l1denn

Bună ziua, în urmă cu 2 ani am plantat 2 pomi în fața blocului (curtea) unde locuiesc (stau la parter) să-mi țină puțină umbră, deoarece este îngrozitor de cald vara (razele soarelui bat direct în geam și perete) și să mai reducă din căldură în general. Pomii au crescut și au ajuns la nivelul geamului vecinei, care ne-a amenințat să-i toaletăm deoarece îi bat în geam (nu-i băteau), altfel le va stropi și se vor usca. A doua zi dimineața le-am toaletat și acum după 2 zile au început să se usuce. Am fost după ea să discutăm și aceasta a spus că le-a stropit că o deranjează (chiar dacă nu ajung la nivelul geamului ei, am făcut și niște poze). Ce e de făcut în această situație? Am făcut o plângere la poliție, dar nu știu ce se va rezolva.

Vă mulțumesc!
Bună seara, vreau să deschid o mică afacere de cravate handmade. Realizarea cravatelor o face un prieten care lucrează în domeniu. Totul va fi doar online, eu voi realiza siteul (shop online), dar vreau să fiu activ în mai multe țări, nu doar România (mai exact se vor accepta plăți și în alte monede, EURO, HUF, RON).
Am mai multe nelămuriri, dacă puteți să-mi răspundeți:
1. Îmi ajunge un simplu PFA, îl pot angaja pe el la mine?
2. E nevoie să-l angajez, dacă el va realiza cravatele pentru mine, precizez (el nu are PFA sau SRL...)?
3. Aș prefera ca el să lucreze de acasă și să nu fie nevoit să vină la sediul meu/punctul meu de lucru (nu sunt sigur că vorbesc bine). Eu aș prefera să am sediul acasă la mine, iar el să lucreze tot de la el acasă.
4. Cred că voi lucra doar online, shop în câteva țări, este totul în regulă? Îmi ajunge doar un PFA în România? Exemplu mai concret: Eu sunt în România, dar are cineva comandă în Ungaria, iar eu fie îi trimit din România coletul (sau dacă sunt prin Ungaria să livrez de acolo direct). Este totul în regulă?
5. Cum e cu încasările în monede străine? De exemplu euro, dacă firma e deschisă în România, se pot accepta plăți sau e nevoie să deschid și un cont țara respectivă?

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor! O seară bună vă doresc!

PS: îmi cer scuze, nu știu în ce categorie ar trebui să postez.