avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Afacere nouă de producție și vânzare online. PFA ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Afacere nouă de producție și vânzare online. PFA SAU SRL?

Bună seara, vreau să deschid o mică afacere de cravate handmade. Realizarea cravatelor o face un prieten care lucrează în domeniu. Totul va fi doar online, eu voi realiza siteul (shop online), dar vreau să fiu activ în mai multe țări, nu doar România (mai exact se vor accepta plăți și în alte monede, EURO, HUF, RON).
Am mai multe nelămuriri, dacă puteți să-mi răspundeți:
1. Îmi ajunge un simplu PFA, îl pot angaja pe el la mine?
2. E nevoie să-l angajez, dacă el va realiza cravatele pentru mine, precizez (el nu are PFA sau SRL...)?
3. Aș prefera ca el să lucreze de acasă și să nu fie nevoit să vină la sediul meu/punctul meu de lucru (nu sunt sigur că vorbesc bine). Eu aș prefera să am sediul acasă la mine, iar el să lucreze tot de la el acasă.
4. Cred că voi lucra doar online, shop în câteva țări, este totul în regulă? Îmi ajunge doar un PFA în România? Exemplu mai concret: Eu sunt în România, dar are cineva comandă în Ungaria, iar eu fie îi trimit din România coletul (sau dacă sunt prin Ungaria să livrez de acolo direct). Este totul în regulă?
5. Cum e cu încasările în monede străine? De exemplu euro, dacă firma e deschisă în România, se pot accepta plăți sau e nevoie să deschid și un cont țara respectivă?

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor! O seară bună vă doresc!

PS: îmi cer scuze, nu știu în ce categorie ar trebui să postez.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:34, 13 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, un PFA e suficient macar pentru inceput.
2. Cred ca cea mai buna solutie ar fi sa isi faca si el un PFA si va incredinteze spre vanzare produsele in baza unui contract. In felul acesta fiecare isi vede de treburile lui si aveti mai putine complicatii decat cu un angajat.
3. In varianta aratata de mine la 2 fiecare va lucra acasa la el.
4. Conturile le deschideti in Romania ar fi de preferat sa va faceti si un cont Paypall si sa acceptati astfel de plati. Nu aveti restrictii de gen trebuie sa fie SRL ca sa vindeti in strainatate.
vedeti ca daca isi face pfa, in cazul nr. 2 va avea activitate dependenta, cu alte taxe-impozite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si incasare ramburs( in cont colector) pt produse vandute in tarile ue zsoltR zsoltR Buna ziua, As dori sa vand produse in Europa de pe o pagina online catre persoane fizice. Cum pot factura si incasa ramburs din tarile UE fara moneda ... (vezi toată discuția)
Vanzare online in afara romaniei Robertluxury Robertluxury Buna ziua, numele meu este Robert. De peste un an de zile am deschis un magazin online (srl, neplatitor tva) cu bratari handmade,l. Am devenit de la inceputul ... (vezi toată discuția)
Vanzari internationale - este pfa cea mai buna solutie? Cetatean29 Cetatean29 Buna seara, Sunt persoana fizica, si produc niste obiecte handmade pe care doresc sa le vand international, livrate cu firme de curierat cum ar fi UPS/DHL. ... (vezi toată discuția)