avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzari Internationale - este PFA cea mai buna solutie?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzari Internationale - este PFA cea mai buna solutie?

Buna seara,

Sunt persoana fizica, si produc niste obiecte handmade pe care doresc sa le vand international, livrate cu firme de curierat cum ar fi UPS/DHL.

Doresc sa platesc impozit statului roman pentru veniturile mele. Am auzit ca cea mai simpla metoda ca sa fie totul legal este sa ma inregistrez ca PFA. Este corect?

Intreb deoarece veniturile ma astept sa fie deloc constante , adica mai exact posibilitate foarte reala de 5-6-7 luni sa nu vand nimic, dupa care in urmatoarea luna sa vand mai multe obiecte in valoare de aproximativ 2-3000 EURO (estimat).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cetatean29 , utilizator 22:50, 13 Martie 2016
Tinand cont de nivelul de impozitare la un pfa din acest an si pentru ca acum doriti sa deschideti afacerea, incercati mai bine un srl. Va va costa mult mai mult cheltuielile cu infiintarea dar ulterior, in timpul anului, veti plati impozit pe venituri efective. Adica in lunile in care nu inregistrati venituri, declaratia trimestriala o veti depune cu zero.
Problema la SRL ar fi ca trebuie neaparat sa aduc acord de la asociatia de locatari. La PFA am inteles ca nu este necesar (in functie de tipul de activitate...cred) - corect?

Oricum, nu doresc sa deschid firma acum (adica in aceasta jumatate de an) - pentru PFA cand e cel mai indicat sa deschid?
Cetatean29 a scris:

Problema la SRL ar fi ca trebuie neaparat sa aduc acord de la asociatia de locatari. La PFA am inteles ca nu este necesar (in functie de tipul de activitate...cred) - corect?

Oricum, nu doresc sa deschid firma acum (adica in aceasta jumatate de an) - pentru PFA cand e cel mai indicat sa deschid?


Scuze pentru postul dublu - am o completare: la PFA se poate declara sediul firmei in alt loc decat domiciliul propriu. La SRL se poate acelasi lucru ? Adica sediul firmei sa fie la casa parintilor, (localitate diferita de Bucuresti) iar domiciliul meu sa fie in Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa colaborez (eu ca firma) cu o persoana fizica neautorizata? ddurlescu ddurlescu Exista alte metode de colaborare cu o persoana fizica in afara de angajare? Se poate incheia un contract de colaborare prestari servicii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Despre contractul de colaborare, prestare servicii, taxe si impozite aferente. ddurlescu ddurlescu Buna ziua. Am un SRL si doresc sa imi incep activitatea in parteneriat cu serviciile de livrat mancare din Bucuresti. (UberEats) UberEats nu lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl - caen - comert electronic -cadouri, produse hand -made, livrari. VASSY VASSY Buna ziua, As dori cateva detalii privind comertul electronic: 1. Sunt obligata sa am stoc/ depozit? 2. Pot desfasura activitatea la sediul ... (vezi toată discuția)