avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL - caen - comert electronic -cadouri, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL - caen - comert electronic -cadouri, produse hand -made, livrari.

Buna ziua,
As dori cateva detalii privind comertul electronic:
1. Sunt obligata sa am stoc/ depozit?
2. Pot desfasura activitatea la sediul social(Bucuresti)? pregatirea si livrarea
3. Ce avize sau autorizatii am nevoie pentru functionare, cine imi va spune ONRC sau Primaria?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: VASSY , utilizator 08:34, 11 Octombrie 2017
1. Nu.
2. Da, dar ar trebui să vă autorizați activitatea și la terți.
Buna ziua,

Aveti nevoie de o forma legala de activitate (PFA SRL sau SRL-D sau SA daca ajungeti acolo :) ). Comertul electronic se incadreaza la CAEN - comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau Internet (am eu acest CAEN pe PFA ). Activitatea dumneavoastra se poate desfasura si acasa iar pagina de internet se poate administra de altcineva sau de dumneavoastra. Nu exista restrictii sau aprobari speciale. Produsele vandute de dumneavoastra in acest fel sunt de calitatea oferita de dumneavoastra daca sunt facut manual si daca aveti o diploma obtinuta pentru astfel de activitati este bine sa precizati cand faceti acel comert electronic pentru ca persoanele sa stie ca sunt executate bine. Va pot ajuta cu mai multe detalii. Va rog sa-mi scrieti un mesaj privat daca sunteti interesata.

Iulian
Va multumesc pentru raspuns,
Sa inteleg ca trebuie sa ma inregistrez la A.N.S.P.D.C.P., privind datele cu caracter personal, la D.S.P. - Sanatatea publica privind produsele comercializate, Primaria de sectorul de care apartin, inregistrare la A.N.R.C. privind livrarile.
Este corect?
Buna ziua. Daca detineti astfel de date asa este. (Daca le stocati si le folositi in alte scopuri - aici nu sunt sigur ). Daca aveti produse care pot afecta sanatatea persoanelor (produse chimice - sapunuri - linguri - furculite - oricare au cumva contact cu omul si aveti nelamuriri daca afecteaza sanatatea) trebuie sa anuntati si institutiile statului competente pe directia de munca pe care o aveti pentru a face acele obiecte - Avand o autorizatie sunteti mai bine privita ca si activitate. Daca nu vreti o forma legala prin fisc si faceti aceasta munca ca si persoana fizica , aveti cum sa o faceti declarand la primarie activitatea ( dar oricum trebuies declarate veniturile la ANAF si platit impozitul respectiv) dar este bine sa aveti forma aceea legala de munca. Ex: (Eu pot sa vand hainute pentru copii pe internet dar oricum voi declara venitul la fisc ca persoana sau alta forma de organizare Intreprindere individuala asociatie etc.). Despre A.N.R.C. ( face reglementari in comunicatii ) si nu aveti nici o obligatie decat daca vindeti produse de telecomunicatii ("hand made" :) ) facute manual. ONRC este registrul comertului si acolo va veti inregistra ca si activitate legala inregistrata.
de la ANRC, se spune ca am nevoie de inregistrare pentru livrare (alte activitati postale si de curierat - grupa 532), in plus nu vreau sa astept curierul mofturos si sa oblig clientul sa primeasca pachetul in intervalul de timp stict obligatoriu.

Alte discuții în legătură

Vânzare produse handmade ionelbaciu87 ionelbaciu87 Vrem sa confectionam decoratiuni hand-made si lumanari decorative de sezon cu scopul de a le vinde la targurile de specialitate,stradal si/sau pe internet. ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Magazin online ramstre ramstre Buna ziua, Daca o firma doreste sa activeze doar pe magazin online ce conditii trebuie sa indeplineasca sa fie legal din toate punctele de ... (vezi toată discuția)