avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale magazin online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

magazin online

Buna ziua,

Daca o firma doreste sa activeze doar pe magazin online ce conditii trebuie sa indeplineasca sa fie legal din toate punctele de vedere.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ramstre , utilizator 17:59, 3 Iulie 2011
Toate conditiile impuse de lege pentru a desfasura o activitate economica.
Adica nu are importanta daca vinzi in magazin sau si pe internet, sau doar pe internet, legea este aceasi.
De fapt dumneavostra doriti sa va deschideti o firma, adica un srl , cu sediul social la dumneavostra acasa. Asta se rezolva mergand la Registrul Comertului de unde aflati toata procedura si toate formulalarele si actele pe care trebuie sa le aveti.
Apoi activitatea o veti desfasura prin comercializare de produse pe internet. Aici pot fi produse naturiste, produse alimentare sau nealimentare, produse pentru copii, produse de parfumerie sau de artizanat, cadouri unicat, etc. Asta presupune sa va faceti un sit de comert electronic, proprietatea firmei. Acasa veti avea doar un mic depozit cu produsele comercializate sau veti lucra direct pe comenzi concrete catre furnizori.
V-am detaliat putin cam ce presupune ca doriti sa faceti.
Cand mergeti sa va inregistrati firma sa stiti clar ce vreti sa vindeti si sa aveti mai multe denumiri de firme pentru ca acolo vor verifica unicitatea denumirii. De asemenea sa aveti actul de proprietate pentru domiciliul unde veti dori sa aiba firma sediul social sau un contract de inchiriere sau de comodat, daca titlul de proprietate nu e pe numele dumneavoastra. De asemenea sa stiti clar daca veti fi asociat unic in firma sau mai doriti sa va asociati si cu alte persoane, caz in care trebuie sa merga si ele cu dumneavostra la depunerea actelor pentru firma.
Multumesc

suntem doi asociati iar sediul social va fi la mine acasa punctul de lucru ca magazin cu amanuntul va fi ulterior dar m-ar interesa care cod anume sa activez in plus fata de celelalte.
Daca va veti desfasura activitatea de comert electronic nu aveti nevoie de inregistrarea unui punct de lucru distinc ci ramane doar sediul social unde veti autoriza activitatea respectiva.Cod CAEN 4791- Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet pentru activitatea principala.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestări servicii cosmetice si vanzare produse cosmetice online DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Doresc sa înființez o entitate juridică cu următoarele activitati: - prestări servicii cosmetice Si tatuaje - magazin online produse ... (vezi toată discuția)
Autorizatii de functionare stefanev stefanev Buna seara ! Astazi mi-am scos certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului firma SRL-D. Pe langa acest certificat am primit si \"Certificatul ... (vezi toată discuția)
Depozitare marfa la sediu social cod caen: 4634, 4791 inextricabil inextricabil Buna ziua, Voi infiinta un SRL cu urmatoarele coduri caen: 4634 Comert cu ridicata al bauturilor, 4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de ... (vezi toată discuția)