avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate phonetastic

Activitate phonetastic

Buna ziua,

Am o asociere in participatiune cu o persoana fizica atat cu o firma platitoare de impozit pe profit cat si cu o firma platitoare de impozit microintreprindere.

La firma platitoare de impozit pe profit ii fac retinere la sursa trimestrial din profitul fiscal realizat 16% impozit si 10% sanatate
La microintreprindere ii retin trimestrial 1% impozit pe venitul realizat si 10% tot din venitul realizat? Este plafonata cumva sanatatea sau se calculeaza altfel baza?

Multumesc mult!
Un dezvoltator imobiliar a incheiat un antecontract cu o persoana fizica pt vanzarea unui apartament cu cota de TVA 5% , in conditiile in care suprafata utila nu depaseste 120 MP iar valoarea locuintei sa nu depaseasca suma de 450.000 lei.
Ulterior , clientul a dorit imbunatatiri suplimentare ale apartamentului care ar duce la un pret de vanzare suplimentar de 25.000 euro .

Se poate factura vanzarea apartamentului cu suma din antecontract de 450.000 lei , TVA 5% , iar separat imbunatatirile suplimentare in valoare de 25.000 eur cu TVA 19% ?