avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Asocierea cu o persoană juridică, contribuabil ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Asocierea cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlurilor II, III

Buna ziua,

Am o asociere in participatiune cu o persoana fizica atat cu o firma platitoare de impozit pe profit cat si cu o firma platitoare de impozit microintreprindere.

La firma platitoare de impozit pe profit ii fac retinere la sursa trimestrial din profitul fiscal realizat 16% impozit si 10% sanatate
La microintreprindere ii retin trimestrial 1% impozit pe venitul realizat si 10% tot din venitul realizat? Este plafonata cumva sanatatea sau se calculeaza altfel baza?

Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Asociere edusa edusa am o firma cu 2 activitati , pt activitatea secundara as vrea sa ma asociez cu cineva si sa impartim profitul si cheltuielile. Cum ar fi corect sa fac sa ... (vezi toată discuția)
Asociere persoane fizice administrare site jarrel jarrel Buna ziua, lucrez impreuna cu un prieten la administrarea unui site (ca persoane fizice, nu PFA, firme etc). De comun acord am stabilit ca eu sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Pfa/sc dates.raluca dates.raluca Buna dimineata, care este diferenta dintre o persoana fizica autorizata si o societate comerciala? Ce avantaje/ dezavantaje au? Va multumesc (vezi toată discuția)