avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociere

am o firma cu 2 activitati , pt activitatea secundara as vrea sa ma asociez cu cineva si sa impartim profitul si cheltuielile. Cum ar fi corect sa fac sa semnaz un contract de asociatiune in participatiune sau sa modific actul; constitutiv? eu nu prea vrea sa-l bag in firma . Ce solutie am?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 12:26, 2 Aprilie 2009
PF sau PJ? puteti merge pe asociatiune in participatiune. dpdv juridic e simplu, contabiliceste e mai complicat( se inregistreaza in max 15 zile parca la finante, se tine contabilitate distinct, cu raportari trimestriale, etc).
cu o persoana fizca
se poate asociatiunea cu o PF insa intra in sarcina dvs toate acele atributii pe care le descriam anterior.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
pakos, utilizator
Codul fiscal
Art. 28 - (4) Într-o asociere fără personalitate juridică cu o persoană juridică străină şi/sau cu persoane fizice nerezidente, precum şi cu persoane fizice române, persoana juridică română trebuie să îndeplinească obligaţiile ce îi revin fiecărui asociat, potrivit prezentului titlu.

Art. 111. - În cazul unei asocieri fără personalitate juridică dintre o microîntreprindere plătitoare de impozit, conform prezentului titlu, şi o persoană fizică, rezidentă sau nerezidentă, microîntreprinderea are obligaţia de a calcula, de a reţine şi de a vărsa la bugetul de stat impozitul datorat de persoana fizică, impozit calculat prin aplicarea cotei de 1,5% la veniturile ce revin acesteia din asociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de parteneriat intre 2 firme AresG AresG Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa ... (vezi toată discuția)
Se poate incheia o asociere in participatiune cu o persoana fizica verapopescu verapopescu Buna ziua! As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la contractul de asociere in participatiune. Pentru asta o sa va expun pe scurt o situatie de ... (vezi toată discuția)
Asociere persoane fizice administrare site jarrel jarrel Buna ziua, lucrez impreuna cu un prieten la administrarea unui site (ca persoane fizice, nu PFA, firme etc). De comun acord am stabilit ca eu sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)