avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de parteneriat intre 2 firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de parteneriat intre 2 firme

Buna ,
Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa fel sa fac , incat eu sa am dreptul la 50% din afacerea mea cu el , iar el sa nu aiba drept la firma mea personala .
Cum se face acest contract ?


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 17:18, 26 Iunie 2006
faci un contract de asociere in participatiune; baza legala = codul comercial

Art. 251 - Asociaţiunea în participaţiune are loc atunci când un comerciant sau o societate comercială acordă uneia sau mai multor persoane ori societăţi o participaţiune în beneficiile şi pierderile uneia sau mai multor operaţiuni, sau chiar asupra întregului comerţ.
Art. 252 - Asociaţiunea în participaţiune poate să aibă loc asemenea şi pentru operaţiunile comerciale făcute de către necomercianţi.
Art. 253 - Asociaţiunea în participaţiune nu constituie, în privinţa celor de al treilea, o fiinţă juridică distinctă de persoana interesaţilor. Cei de al treilea nu au nici un drept şi nu se obligă decât către acela cu care au contractat.
Art. 254 - Participanţii nu au nici un drept de proprietate asupra lucrurilor puse în asociaţiune, chiar dacă au fost procurate de dânşii.
Cu toate acestea, întrucât priveşte raporturile lor între dânşii, asociaţii pot să stipuleze ca lucrurile ce au adus să li se restituie în natură, avînd dreptul, în caz cînd restitutiunea nu s-ar putea face, la reparaţiunea daunelor suferite. Afară de aceste cazuri, drepturile asociaţilor se marginesc în a li se da cont de lucrurile ce au pus în asociaţiune şi de beneficii şi pierderi.
Art. 255 - Afară de dispoziţiunile articolelor precedente, convenţiunile părţilor determină forma, întinderea şi condiţiunile asociaţiunei.
Art. 256 - Asociaţiunile în participaţiune sunt scutite de formalităţile stabilite pentru societăţi, dar ele trebuie să fie probate prin act scris.
incheiati cu cealalta societate un contract de asociere in care stabiliti calr drepturile si obligatiile fiecareia dintre parti.

daca nu sunteti convins de ceea ce faceti sau cealalta parte "are deja un draft", cel mai bine apelati la un specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune mel4 mel4 Ce tip de contract reprezinta contractul de asociere in participatiune? Cand se foloseste frecvent un astfel de contract? Ce conditii trebuie sa indeplineasca ... (vezi toată discuția)
Caen 5630 baruri si alte activitati de servire a barurilor slk268 slk268 Pentru acest domeniu de activitate ( vanzare bauturi alcolice, racoritoare , sandwich-uri , tigari, cafea) , ce taxe si impozite se declara si se platesc ? ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii intre doua persoane fizice autorizate sinziana2 sinziana2 Unde se inregistreaza un contract de prestari servicii intre doua persoane fizice autorizate? (vezi toată discuția)