avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate adymih_2009

Activitate adymih_2009

Buna ziua!Sunt tutore legal din 2013 al tatalui meu care este cu interdictie judecatoreasca(schizofrenie paranoida cu debut in 1986).Asistenta sociala de la centrul unde este institutionalizat doreste sa fiu inlaturata si sa se puna ea tutore.A primit citatie pt reexaminare si la centru si asa s-a gandit ca ce bine ar fi sa fie ea in locul meu.Sarcina de tutore am respectat-o si indeplinit-o iar in aceste centru este doar de 4 luni fiind transferat dupa reorganizare din alt centru.Se poate asa ceva?I-a bagat in cap tot felul si tata este tare dezorientat si tulburat datorita acestei femei.Multumesc pentru raspuns!
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra.
Se poate intabula o casa pe o persoana decedata de 3 ani?Am intabulat casa tatalui in anul 1998 deoarece sunt singurul lui copil,nu am stiut ca are nume identic cu bunicul fiindca parintii mei fiind divortati de cand aveam eu 2 ani,eu am fost crescuta de bunica materna.Bunicul patern era decedat din 1995 si profitand de coincidenta de nume,s-a apelat la notar si s-a facut succesiune de fapt dupa casa tatalui care este si acum in viata aflat intr-un centru medical pentru boli psihice grave,avand interdictie judecatoreasca,eu fiind tutore legal.
Multumesc frumos pentru raspuns.Nu am atacat pentru ca asa cum s-a facut acel fals si uz de fals intr-un birou notarial am crezut ca nu reusesc nimic.Efectiv pe actul respectiv nu se intelege care e persoana decedata si care e cealalta deoarece sunt fara initiala tatalui.Acum din 2009 incoace ma lupt ca macar atat sa ii ramana tatalui meu acea casa veche ca in cazul in care va trebui sa il duc acasa din acel centru sa am si eu un loc in care sa il ingrijesc.Sora sa a ramas fericita cu toate bunurile luate,tata in centru,eu prin chirie si in 15 ani de cand e in acel spital nu l-a cautat niciodata doar eu il caut lunar si bunica mai rar ca e in varsta.Frica mea este sa nu faca ceva si cu respectivul imobil si cu terenul agricol deoarece eu nu am asupra mea decat actul de tutore,restul nu au vrut sa le dea.Mereu am fost o problema pentru familia tatalui dar nu sunt eu vinovata ca exist sau ca tatal meu s-a imbolnavit asa grav.
Buna ziua!Tatal meu este fara discernamant(interzis judecatoresc) in prezent intr-un centru medical suferind de o forma de schizofrenie paranoica forma agravata eu fiind sigurul sau copil.A detinut o locuinta pe care eu i-am intabulat-o in 1998,nestiind ca are nume identic cu bunicul care era decedat din 1995.Nu cunosteam prea multe detalii deoarece in urma divortului parintilor am fost incredintata mamei,tatal meu platindu-mi pensie alimentara pana la 18 ani.Dupa intabulare sora lui a mers la un notar si a zis ca de fapt am intabulat pe bunicul care era decedat de 3 ani (fiind coincidenta de nume) si a facut succesiune si i-a luat jumate din casa tatalui.Apoi l-a dus in centru medical fiind stapana pe toata casa tatalui iar langa avand si ea casa ei.Eu locuiesc in alt judet si a putut face tot ce a dorit.Din 7 ha de pamant mai are 2 ha restul sau evaporat.In 2008-2009 mi s-a propus telefonic sa cedez jumatatea de casa a tatalui fara sa mai deschid proces contra matusii iar in schimb tatal va primii o alta casuta la periferia orasului care va fi intabulata pe el iar eu sa fiu tutore si sa-l ingrijesc vizitandu-l mereu si ducandu-i cele necesare lunar.Am acceptat.Bunica paterna era atunci curator si a facut toate actele dar s-a trecut si ea cu uzufruct in acea casa.De atunci am investit mult acolo pentru ca a fost o casa darapanata iar bunica avand 90 ani locuieste in prezent acolo.Eu am 2 copii si locuiesc cu chirie in alt judet.Intrebarea mea este daca pot ca unic copil sa intabulez aceasta casa pe mine deoarece se pot intampla in continuare si alte nedreptati.