avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Antonia

Activitate Alina Antonia

Daca un intreg comitet si un presedinte au functionat 5 ani fara a fi membri ai Asociației au semnat contracte, au stampilat acte oficiale, etc, ce raspundere atrag? Abia dupa incetarea mandatului lor s-a aflat acest lucru dupa ce au predat actele, inclusiv actele de constituire ale Asociatiei impreuna cu tabelul cu semnaturile membrilor. Ale lor lipsesc....
Ma refeream strict la intinderea rufelor. Exista discutii intre proprietari si chiriasi.
Chiriasii au dreptul sa foloseasca uscatoarele din bloc? Eu din cate stiu, indiferent de calitatea celui care locuieste in bloc, cota indiviza a proprietarului ramane valabila iar chiriasul are un drept de folosinta a uscatorului, chiar daca proprietarul nu mai locuieste in bloc, acest drept de folosinta a spatiului comun ramane valabil.
Daca detinem cartea tehnica a blocului, cum calculam suprafata hidroizolatiei ca sa stim exact cati metri patrati ar intra in contractul de executie a izolatiei? In cartea tehnica sunt documente vechi din 1979, 1980 si nu scrie explicit suprafetele, sunt doar schite.
Un presedinte de bloc are contract de mandat cu suma de 480 lei. Oamenii platesc o suma de 3,43 lei pe apartament, in total, ei ofera 820 lei. Cum se calculeaza salariul presedintelui si ce contributii trebuie sa se plateasca? Cu cat ramane in mana presedintele?
Multumesc pentru raspuns. Avem o astfel de firma care intretine canalizarea. Imi puteti spune un articol de lege care sustine asta? Avem un proprietar care ne tot streseaza ca am avea nevoie de aviz si dorim sa-i raspundem.
Pentru o canalizare care s-a infundat si deseurile au defulat, e nevoie de o lucrare de urgenta de reparare sau asteptam luni de zile pentru un aviz? E necesar un aviz cata vreme este o urgenta si exista un risc ridicat de focar de infectie?