Vă rog să-mi spuneți dacă de amnistia fiscală actuală beneficiază și PFA-urile care au realizat venituri (sub minim pe economie) în perioada 2007-2012 și nu au optat pentru plata asigurărilor de sănătate.
Bună ziua,
As dori un model NOTIFICARE bancară de închidere cont poprit de catre ANAF pt o presupusă datorie CAS neachitata ca PFA. Mentionez refuzul băncii de a închide contul până la stingerea datoriei si perceperea de taxa lunară in cuantum de 7 lei. Cunosc legislația în vigoare,dar consider că la încheierea contractului de colaborare cu banca am fost 2 parteneri ci nu un "menaje a trois". Am nevoie de această notificare pt reclamație la ANPC.
La un PFA sau IF deschis in familie, atât soțul cât și soția trebuie să aibă statut de salariat? Dacă venitul realizat e sub salariul minim pe economie, există obligația plății asigurărilor sociale?
Buna seara. O poprire infiintata si in derulare pt un CASS neachitat ca PFA , radiat in 2012, se poate anula avand in vedere prevederile OUG 79/2017? Mentionez ca veniturile realizate ca PFA au fost mult sub nivelul salariului minim pe economie si nici contract cu Casa de sanatate nu am avut.
Buna seara. Intrebarea mea este: o persoana fizica autorizata (pfa) mai este obligata la plata cas-ului in situatia in care venitul realizat este mai mic decat salariul minim pe economie?
Eu am calculat asa: 922-1065/2= 922-532=390 suma ce trebuie poprita. Aplicand procentul de 50% acestei sume rezulta 195 lei suma ce trebuie oprita din 922, deci "venitul" meu 922-195=727 lei. Gresesc?
Daca venitul este de 922 lei, salariul minim net pe economie 1065, care este suma de poprit, respectiv cuantumul acesteia? Mentionez ca exista 2 titluri executorii.