avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Activitate manu32

Activitate manu32

Bună ziua. Doresc sa cumpăr un teren. Soția se va duce sa îl cumpere pentru noi. Eu ca soț... Trebuie sa I ofer ceva? Sau poate sa îl cumpere și fără semnătura mea...procura sau altceva?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am aflat ca ma aflu intr-o situatie delicata si ca mama noastra a gresit din punct de vedere "birocratic" . Am sa-i platesc suma fratelui in urma unei delclaratii ca este intr-un totul de acord cu decizia mamei de a imi dona mie in intregime apartamentul iar banii am sa-i platesc prin transfer bancar(specificand in acesta motivul platii) . O ultima intebare : Cu acest act de donatie 1/1 cu scutire de raport pot vinde acest apartament pe viitor (apropiat sau indepartat) fara probleme din partea fratelui ? Fara semnatura sau acordul lui ?
Deci ma scuzati ca m-am exprimat gresit. Ideea mamei a fost sa vindem apartamentul si sa impartim frateste valoarea. La care eu am decis sa cumpar jumatatea fratelui astfel revenind mie apartamentul in totalitate. Actele sunt facute.apartamentul este al meu. Acum urmeaza sa dau banii cuveniti fratiorului meu (vroiam sa i dau doar pur si simplu fara acte) dar nu stiu cum pot platii acesti bani in mod mai legal si cu siguranta ca apartamentul va ramane doar al meu pe viitor.
Multumesc pentru raspuns. Atunci in acest caz in care ma aflu, ce anume ar trebuii sa fac inainte sa i ofer banii promisi ? si cum as putea sa imi "securizez" donatia ?
Buna seara! Mama mea mi-a donat un apartament (1/1 cu scutire de raport) in urma unei intelegeri verbale ca sa platesc jumatate din valoare, fratelui meu. Am aflat ulterior ca aceasta donatie poate fi atacata de catre el, iar acum imi este putin teama din cauza ca, desi i-as oferi banii, el ulterior ma va ataca pentru drepturile asupra apartamentului. Accepta sa faca o declaratie notariala cum ca este intr-un totul de accord cu donatia facuta de mama pentru "xxxxx" lei . Poate cineva sa ma indrume cu un model de declaratie ce trebuie facuta ? Multumesc anticipat.