Multumesc. Banuiam aceste variante, dar din pacate, asa cum mentionati si dvs., modificarile si completarile pot schimba radical situatia.
Ce parere aveti despre varianta 'contractului de drepturi de autor' ? Se poate incheia intre o persoana fizica (eu, fotograf) si alta persoana fizica sau jurica?
Multumesc
Buna ziua
Avand in vedere volativitatea mediului in care ne aflam (d.p.v. al stabilitatii reglementarilor fiscale..), care credeti ca ar fi cea mai potrivita forma contractuala pentru un fotograf cu diploma.
Clientii pot fi persoane fizice (nunti, botezuri, petereceri, poze de familie) sau persoane juridice (evenimente corporate, fotografii de produs..).
Vreau sa pot activa legal, cu plata contributiilor la zi si protejat de un contract.
La momentul acesta, stiu de posibilitatea PFA, dar ma tem de contributiile obligatorii care apar, dispar, sunt propuse si nu stim unde vor ajunge... SRL-ul e prea complicat, asa cum intelegeti si dvs..
Cum nu am activitate continua, ma feresc de povara ce ar putea deveni un PFA sau un SRL.
Multumesc anticipat pentru sugestii si recomandari.
Buna ziua
Fac parte dintr-o asociatie non-profit, al carui domeniu de activitate cuprinde si:
Organizarea de ateliere de lucru pentru copii
Organizarea de ateliere de lucru pentru parinti
Sediul social se afla intr-un anumit spatiu, dar prin inchiriere avem un alt spatiu potrivit pentru desfasurarea activitatilor mentionate mai sus.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce autorizari (pentru noul spatiu..) si alte demersuri sunt necesare pentru a desfasura activitatile in conformitate cu legislatia in vigoare, fara riscuri mari.
Atelierele de lucru sunt facilitate de persoane competente, cu certificari profesionale.
Va multumesc!!
Este vorba despre neplata unui TVA + ceva taxe pe salarii. Sumele nu sunt mari, dar exista datorii si nu ma grabesc sa le achit.
Multumesc pentru raspunsuri. La cazierul fiscal ma refeream si in acela va fi evident ca am datorii. Asta ma va incurca in a fi asociat?
Buna tuturor,
Ma intereseaza infintarea unei asociatii. Stiu ca pentru aceasta este nevoie de asocierea a minim 3 persoane. Avand in vedere ca eu sunt unul dintre acestia, dar am o datorie catre statul roman (in calitate de unic Administrator al unui SRL) pot fi asociat? Cred ca se cere un certificat fiscal, iar al meu este patat…
Pot fi totusi asociat sau ‘statutul’ meu de datornic ma incurca?
Multumesc!
corect :">
care trebuie sa fie clean... banuiesc...
Pentru constituirea unei asociatii/fundatii se solicita certificatul fiscal al membrilor/asociatilor?
Multumesc
Movileni, jud Galati
cel mai apropiat oras - Tecuci
multumesc pentru raspuns
neamurile acestea (caci ceilalti mostenitori de drept imi runt veri) sunt departe si cam .. incapatanate. sunt de la tara si am inteles ca tatal meu a incercat la un moment dat sa vanda, dar ei nu au dorit acest lucru.Eu, fiind in Bucuresti nu am timp sa stau prin provincie sa-i conving sau pe la primaria localitatii respective. Ma gandeam ca un avocat din zona poate sa se ocupe de toate si rezolvam fara bataie de cap. Deci, un avocat sa mearga sa-i convinga sa ne intelegem omeneste ... poate fi si aceasta o solutie?
intelegere intre parti e putin probabil sa se intample cu capetele lor patrate...