avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

Buna tuturor,
Ma intereseaza infintarea unei asociatii. Stiu ca pentru aceasta este nevoie de asocierea a minim 3 persoane. Avand in vedere ca eu sunt unul dintre acestia, dar am o datorie catre statul roman (in calitate de unic Administrator al unui SRL) pot fi asociat? Cred ca se cere un certificat fiscal, iar al meu este patat… 
Pot fi totusi asociat sau ‘statutul’ meu de datornic ma incurca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabbi_lazar , utilizator 19:29, 12 Decembrie 2011
Eu cred ca va trebui sa depuneti la Judecatorie (dvs. si ceilalti 2 asociati), impreuna cu celelalte acte, si cazierul fiscal personal.

Obligativitatea prezentarii acestuia este mentionata de OG nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, cu modificarile ulterioare, care, la art. 8. aliniatul 1, prevede ca:

Prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie in urmatoarele situatii:
[...]

b) la solicitarea inscrierii asociatiilor si fundatiilor in Registrul asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora;

www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Da, depunerea cazierului este obligatorie. Trebuie sa aveti grija pentru ca este valabil doar 30 de zile si trebuie sa fie valabil in ziua termenului.
Multumesc pentru raspunsuri. La cazierul fiscal ma refeream si in acela va fi evident ca am datorii. Asta ma va incurca in a fi asociat?
Pai... da :)
Pana nu o sa va achitati datoriile, nu veti putea fi unul dintre asociati.
Eu consider ca nu va pot interzice dreptul la asociere doar pentru faptul ca aveti debite la stat. Nu exista nici o prevedere legala care sa sustina ca unui cetatean ii este interzis sau limitat dreptul la asociere doar pentru ca are datorii.

Alte discuții în legătură

Infiintare societate-asociat cu datorii la finante? roxyalexandru roxyalexandru Buna seara! Este posibila infiintarea unui SRL cu doi asociati daca unul dintre acestia are datorii neachitate la finante?(amenzi, restante ... (vezi toată discuția)
Informatie legata de cazierul fiscal g3orgy g3orgy Datoriile de la banci apar in cazierul fiscal? Multumesc! (vezi toată discuția)
Colaborator al securitatii matekevin matekevin Am o intrebare. Daca cineva a fost constatat colaborator al securitatii, poate sa fie presedinte sau administrator al unei asociatii sau or ce fel de ... (vezi toată discuția)