avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare societate-asociat cu datorii la finante?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare societate-asociat cu datorii la finante?

Buna seara!

Este posibila infiintarea unui SRL cu doi asociati daca unul dintre acestia are datorii neachitate la finante?(amenzi, restante impozite)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: roxyalexandru , utilizator 07:41, 15 Septembrie 2011
Asociatii-fondatori si administratorii unei SRL trebuie sa nu aiba fapte inscrise in cazierul fiscal. Pentru a demara infiintarea unei societati, preventiv puteti solicita de la ANAF contra sumei de 20 ron un certificat de cazier fiscal pentru a va edifica acestui aspect. Nu de alta, dar registrul comertului solicita acest document in format electronic, iar dvs. daca nu sunteti in regula cu acest act cheltuiti o gramada de bani cu intocmirea actelor constitutive si depunerea lor la registrul comertului.
nu este posibila infiintarea firmei.
Depinde ce fel de amenzi sunt. Nu orice tip de amenda se inscrie in cazierul fiscal.
Poate cineva sa specifice care sunt exact faptele care se inscriu in cazierul fiscal?

Multumesc!
Au aparut ceva reglementari noi. Cititi va rog aici: www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate Mariana2008 Mariana2008 Buna ziua Am o societate aflata in dizolvare, care are datorii (dobanzi , penalitati) la directia financiara. Firma se afla in dizolvare din anul 2007. ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica cu datorii la stat poate infiinta un srl? adela05 adela05 Daca se doreste infiintarea unui SRL cu asociat unic si administrator o persoana fizica care are datorii la stat, este vreo problema in infiintarea societatii ... (vezi toată discuția)
Multumesc anticipat! ContSters212063 ContSters212063 Am si eu o intrebare in legatura cu infiintarea unei firme , doresc sa infiintez o firma si am datori la vama romana , o taxa vamala la o masina , un surplus ... (vezi toată discuția)